Zaakvoerder Marc De Vooght ontkent geruchten over nakend faillissement Ostend Queen

Redactie KW

De onweerswolken zijn nog niet verdwenen boven de nv Ostend Queen, die de horecazaken en de catering in de Kursaal verzorgt. Integendeel.: het gerucht dat de nv eerstdaagse de boeken neerlegt, klinkt luider dan ooit in Oostende. Zaakvoerder Marc De Vooght ontkent.

Eind december deden al eens geruchten de ronde over ernstige financiële problemen en zelfs een faillissement van de nv Ostend Queen. Marc De Vooght – samen met Wim Vandamme zaakvoerder van de nv Flanders Catering, waar de nv Ostend Queen toe behoort – stelde toen echter in deze krant dat hij goede
hoop had dat de nv er weer bovenop zou komen. Een afbetalingsplan voor de RSZ, een beslag op de inkomsten via Visa en bankkaarten om de schulden bij de bedrijfsvoorheffing af te betalen en een herstructureringsplan, waarbij een keuken van Flanders Catering in Gent werd gesloten, moesten daarvoor zorgen.

„Vandaag is de toestand niet anders dan met Nieuwjaar”, zegt Marc De Vooght nu. „Door de herstructurering is het weer meer haalbaar voor ons en is de rentabiliteit verbeterd. We zijn nu de
mogelijkheid aan het onderzoeken om het beslag op onze inkomsten uit Visa en bankkaarten
te laten opheffen. Begin volgende week zullen we daar duidelijkheid over hebben. Als dat be
slag kan gelicht worden, zie ik de toekomst weer rooskleurig tegemoet, gezien onze verbeterde
rentabiliteit. Als het beslag behouden blijft, moeten we met onze adviseurs bekijken wat de pistes zijn. Ofwel is de toestand toch nog houdbaar, ondanks dat beslag waardoor wel onze schulden bij de bedrijfsvoorheffing verder worden afbetaald. Ofwel moeten we andere pistes bekijken. Maar dan nog dreigt niet meteen het faillissement. We blijven ervoor vechten.” (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier