Wim Vansevenant vindt hond terug die ongeval veroorzaakte door baasje te likken

Redactie KW

De twintigjarige Mario De Prêtre uit Hertsberge knalde zondagnacht met zijn auto op een boom langs de Oostendestraat. Hij raakte lichtgewond, zijn wagen was total loss. Zijn hondje Lasgo, dat aan de basis lag van het ongeval, verdween spoorloos na het ongeval. Ondertussen vond ex-wielrenner Wim Vansevenant de Jack Russell terug.

Mario De Prêtre (20) reed zondagnacht om halfeen langs de Oostendestraat in Wijnendale richting Torhout. Ter hoogte van het kasteel van Wijnendale, sprong zijn Jack Russell Lasgo op zijn schoot en begon hem te likken. Daardoor verloor Mario de controle over het stuur en reed hij de middenberm op. Hij reed frontaal op een boom, die afknakte, om daarna met het dak van zijn wagen tegen een andere boom tot stilstand te komen nadat hij over de kop ging. De wagen was volledig vernield en Mario werd naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout overgebracht met lichte verwondingen.

“Tijdens het over de kop gaan barste mijn linkerzijruit”, vertelt Mario. “Ik heb er toen mijn hond zien doorvliegen en verloor daarna het bewustzijn. Ik werd naar het ziekenhuis gevoerd. Lang ben ik daar niet gebleven, want ik ben die nacht nog naar de plaats van het ongeval teruggekeerd om Lasgo te zoeken. Ook de volgende dag ben ik blijven zoeken. Die maandag ben ik dan nog flauwgevallen. Ook dinsdag voelde ik me niet echt goed. Ik heb me toen terug laten opnemen. Daar stelden ze vast dat ik een heel zware hersenschudding heb. Als ik iets verkeerd doe, zou ik een hersenbloeding kunnen krijgen.”” Later bleek de onfortuinelijke man ook nog een gescheurde milt te hebben. (Tim Vansteelandt)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier