VOKA regio Oostende: “Geen extra belastingen”

Redactie KW

Op de nieuwjaarsreceptie voor Ondernemend Oostende riep de nieuwe regiovoorzitter van VOKA Johan Verborgh de lokale besturen op om de tering naar de nering te zetten en geen extra belastingen in te voeren.

Zoals elk jaar vond maandagavond in de Kursaal van Oostende de nieuwjaarsreceptie voor Ondernemend Oostende plaats. 1.500 ondernemers en politici waren van de partij en hoorden de nieuwjaarsboodschap van Johan Verborgh, de nieuwe regiovoorzitter van VOKA-Kamer van Koophandel.

“Zet de tering naar de nering”, richtte Verborgh zich tot de lokale politici. “En voer geen extra belastingen in. Helaas moesten we recent vaststellen dat de stad Oostende de belasting op de tweede verblijven verhoogd heeft van 650 naar 1000 euro, een stijging met maar liefst 54 %. Deze nieuwe belasting treft een zeer grote economische sector: bouw, immo, horeca, handel… In plaats van dergelijke maatregelen is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar efficiëntiewinsten.”

Johan Verborgh vroeg de lokale besturen ook ruimte te creëren om te ondernemen door een goed uitgebalanceerd flankerend economisch beleid met een heldere communicatie te voeren en om te blijven investeren in sectoren waar we goed in zijn. Hij noemde de kleinhandel en de horeca, de bouwsector,d e zorgsector en de nieuwe energie. “Ondernemers en politici moeten meer en intenser met elkaar in gesprek gaan”, aldus de VOKA-regiovoorzitter.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.