Zeger van Heulestraat eindelijk weer volledig open

Schepen Bert Herrewyn en schepen Axel Weydts bij aanpassing aan het Tinekesbeeld. © LOO
Redactie KW

Heule is verlost van de grote ingrijpende werken, die langer duurden dan voorzien.

Met de opening van de Zeger van Heulestraat is de laatste fase van de heraanleg voorbij. Schepen Axel Weydts (sp.a) bedankte de omwonenden voor hun geduld. “Dergelijke grote ingrepen geven nu eenmaal overlast. We konden er echt niet omheen. Met daarbovenop de brugperikelen was het zeker niet aangenaam voor de bewoners. Ik begrijp de ergernissen van de handelaars en bewoners”, aldus schepen Axel Weydts.

Anonieme metingen

Er is weer een normale doorstroming in het centrum. Niettemin zal iedereen zich moeten aanpassen qua snelheid en parkeren. Axel licht toe: “We plaatsten nu al borden met snelheidsinformatie. Nadien bemerkten we dat de snelheid al drastisch daalde. Daarnaast doen we anonieme metingen. We meten alle snelheden en passages per dag. We starten tevens een bewustmakingscampagne Hier parkeren is boete riskeren. Daarna volgen de boetes. Iedereen moet zich aan de regelgeving volgen.”

Parkeerwijzer

Schepen Bert Herrewyn (SP.A): “We leggen een parkeerwijzerkaart bij de handelaars en communiceren dit via de dorpskrant De Heulenaar. Zo weet iedereen weet waar men zijn wagen kan parkeren. Uiteraard is een mentaliteitswijziging nodig. Het is duidelijk dat men niet altijd voor de deur kan staan. Iedereen moet de klik maken.” Alle parkings liggen op een wandelafstand van het centrum. Sommige parkings worden minder gebruikt, zoals die van de oude post in de Stijn Streuvelslaan en in de Peperstraat. De parking aan de begraafplaats in de Mellestraat wordt uitgebreid en die naast de kerk wordt betalend. Er worden in eerste instantie geen bewonersparkings aangelegd.

De eerste kinderziektes

De eerste kinderziektes komen boven. Zo wordt het groenperk aan het Tinekesbeeld deels vervangen door stenen. Bij ieder evenement wordt dit platgelopen. Om dit te vermijden, verdwijnt dit gedeelte groen. Er komen ook geen bloembakken in de plaats. “We gaan de ene hindernis niet vervangen door een andere. Dit is de beste oplossing”, zegt Bert Herrewyn.

Er zullen nog veel vragen, bemerkingen en euvels oprijzen. “We pakken alles ernstig aan, zodat het vanaf nu voor iedereen heerlijk vertoeven is in Heule“, besluiten beide schepenen. (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier