Zeger van Heulestraat bijna af, overweg Moorseelsestraat toch langer dicht

Redactie KW

De werken in de Zeger van Heulestraat in Heule lopen stilaan ten einde. Tegen eind november moet de weg opnieuw open zijn voor het verkeer. Ondertussen wordt ook verder gewerkt aan de brug over de Heulebeek en aan de overweg aan de Moorseelsestraat. Ook op de werf Begijnhof wordt deze week duchtig gewerkt.

Voor het zomerverlof plaatste de aannemer al de onderlagen in asfalt op de Zeger van Heulestraat. In september werden de voetpaden tot huisnummer 40 afgewerkt. Om de toplaag te kunnen asfalteren, moeten de werken aan de brug over de Heulebeek afgerond zijn. Daarom blijft de straat verkeersvrij tot het einde van de werken. Buiten de werkuren kunnen bewoners wel stapvoets tot aan hun woning rijden om te laden en lossen. De bestaande omleiding blijft gedurende deze periode dezelfde.

Tussen 15 en 25 oktober werden de palen van die brug geplaatst en voerde men stabiliteitswerken uit. Vanaf deze week worden de nieuwe plaat, resterende boordstenen en het voetpad gerealiseerd. De weg wordt afgewerkt tegen 16 november. Daarna volgen nog enkele nutswerken en herstellingswerken aan de onderkant van de brug. Voor de veiligheid van de arbeiders wordt de weg daarom pas opengesteld vanaf vrijdagavond 30 november.

Overweg Moorseelestraat langer dicht

Infrabel voert momenteel werken uit aan de overweg Moorseelsestraat. Deze werken lopen wat vertraging op door het slechte weer van vorige week. Gisteren, maandag werd er gebetonneerd en dit moet nu verder uitdrogen de komende dagen. Op 12 november om 16 uur wordt de overweg en het kruispunt terug opengesteld voor het verkeer.

Op woensdag 7 en donderdag 8 november tenslotte demonteert de firma Monument Vandekerckhove NV uit Ingelmunster een torenkraan met behulp van een mobiele kraan op de werf Begijnhof. Hierdoor zijn het Deken Zegerplein en de Begijnhofstraat afgesloten voor het verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier