Visserskaai gedeeltelijk afgesloten voor verkeer

© PM
Redactie KW

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust en de stad slaan de handen in elkaar om Oostende verder te beschermen tegen overstromingen vanuit zee en de omgeving te verfraaien. De zone tussen het Zeeheldenplein en de Visserskaai vormt momenteel nog een zwakke schakel in de zeewering van de stad.

Tussen de bestaande stormmuren op het Zeeheldenplein en de Visserskaai komt een mobiele kering en een stuk vaste stormmuur. De mobiele kering is hetzelfde type als gebruikt wordt langs de Albert I-promenade. In geval van storm kan deze dichtgezet worden, in normale omstandigheden is van deze mobiele stormmuur weinig te zien.

Ook zal van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de Albert I Promenade tussen de Van Iseghemlaan en de Cirkelstraat, en de Montgomerykaai opnieuw aan te leggen en zo de omgeving te verfraaien.

De werken zullen in twee aaneensluitende fases uitgevoerd worden:

Fase 1 start op 1 september 2020 tot het voorjaar 2021 en gaat van aan het Westerstaketsel tot aan de Hofstraat terwijl fase 2 is voorzien in het voorjaar 2021 tot 30 juni 2021: van aan de Hofstraat tot aan de Boekareststraat

In beide fases zal de zone waar gewerkt wordt onderbroken zijn voor fietsers en voertuigen. Het verkeer zal een omleiding moeten volgen. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier