Vier dagen grote verkeershinder verwacht door werken aan oprit van E17

Redactie KW

Vanaf dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer de spoorvorming verwijderen op de gewestweg N36 ter hoogte van de oprit van de E17 in de richting van Gent.

“Het gaat enkel over het rijvak van de N36 waarop je van Deerlijk naar Vichte rijdt, aan de oprit die dichtst bij het kruispunt Belgiek ligt”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V). “Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk naar Vichte via de N36 en het verkeer vanuit de richting Vichte zal de oprit richting Gent niet kunnen gebruiken. Daarom zijn er verschillende omleidingen voorzien.”

“Het verkeer van Deerlijk-centrum richting Vichte leiden we om langs de oprit E17. Zo kan je via de afrit 5 Waregem en de N382 richting Anzegem naar Vichte rijden. Het verkeer op de N36 dat van Vichte komt, kan de oprit richting Gent niet gebruiken. Voor hen is een omleiding voorzien via de E17 richting Kortrijk. In Zwevegem kan men dan de E17 richting Gent oprijden.”

“Het verkeer van de E17 dat uit de richting van Gent komt, moet de afrit in Waregem nemen. Voor het verkeer op de E17 dat uit de richting Kortrijk komt, verandert er niets.”

Bushaltes geschrapt

“Lijnbussen die passeren langs de halte aan het gemeentehuis, rijden om via de Schoolstraat, Sint-Rochusstraat, Waregemstraat, Breestraat en het kruispunt Belgiek naar Vichte. De bus zal in die periode niet stoppen aan de haltes Terminus en De Taeyelaan.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.