Op de luchthaven van Oostende werd even na 14 uur melding gemaakt van een verdacht pakket in de toiletten van de aankomsthal van de luchthaven. Een deel van de luchthaven werd meteen afgesloten. Passagiers die nog moesten vertrekken konden hun vliegtuig niet op. Passagiers die net geland waren moesten in het vliegtuig blijven. Ook Oostends schepen Björn Anseeuw zat vast op een van de vliegtuigen. "Om 15.05 uur is ons vliegtuig geland. We kwamen terug van een vakantie naar Turkije met het gezin. De ladder werd eerst tegen het vliegtuig gezet om vervolgens het toestel te verlaten, maar opeens kregen we de melding dat we moesten blijven zitten omwille van een verdacht pakket op de luchthaven. Ondertussen zitten we hier drie kwartier. Meer informatie kregen we voorlopig niet", aldus de schepen. Kort nadat de schepen ons dat liet weten mocht hij samen met zijn gezin en de rest van de passagiers het vliegtuig verlaten.

"Er is ons inderdaad gemeld geweest dat er in de vertrekhal van de luchthaven een verdacht pakket werd gevonden", laat Vanessa Flamez, woordvoerder van de luchthaven, ons weten. "We hebben meteen de veiligheidsprocedure in gang gezet en DOVO gecontacteerd. Rond 15 uur kwamen die ter plaatse. Ondertussen waren de passagiers die vertrekkensklaar stonden om te vertrekken op de hoogte gebracht dat hun vlucht met vertraging zou vertrekken. Die mensen dienden even buiten te wachten aangezien de luchthaven ontruimd werd. De vlucht naar Tenerife stond al klaar om te vertrekken, die kon wel op tijd opstijgen. De passagiers van de vluchten uit Malaga en Antalya werden even in het vliegtuig gehouden tot zekerheid bestond omtrent het verdachte pakket. Uiteindelijk bleek het na onderzoek van DOVO om loos alarm te gaan. Iemand had er een plastieken zak achter gelaten met vuile was en toiletartikelen. Er is op geen enkel moment paniek geweest . We kunnen als luchthaven geen enkel risico nemen. We mogen daarbij niets uitsluiten. Ondertussen wordt via de camera's gecontroleerd wie de zak er heeft achter gelaten, die persoon zal worden opgespoord door de politie. Zakken mogen niet zomaar achter gelaten worden in openbare gebouwen."

Ook schepen Björn Anseeuw is duidelijk omtrent de veiligheid op de Oostende luchthaven. "Dit voorval bewijst dat de veiligheidsprocedures op onze luchthaven goed werken. Oostende heeft zeker een veilige luchthaven", aldus de schepen.

(JR)

Op de luchthaven van Oostende werd even na 14 uur melding gemaakt van een verdacht pakket in de toiletten van de aankomsthal van de luchthaven. Een deel van de luchthaven werd meteen afgesloten. Passagiers die nog moesten vertrekken konden hun vliegtuig niet op. Passagiers die net geland waren moesten in het vliegtuig blijven. Ook Oostends schepen Björn Anseeuw zat vast op een van de vliegtuigen. "Om 15.05 uur is ons vliegtuig geland. We kwamen terug van een vakantie naar Turkije met het gezin. De ladder werd eerst tegen het vliegtuig gezet om vervolgens het toestel te verlaten, maar opeens kregen we de melding dat we moesten blijven zitten omwille van een verdacht pakket op de luchthaven. Ondertussen zitten we hier drie kwartier. Meer informatie kregen we voorlopig niet", aldus de schepen. Kort nadat de schepen ons dat liet weten mocht hij samen met zijn gezin en de rest van de passagiers het vliegtuig verlaten."Er is ons inderdaad gemeld geweest dat er in de vertrekhal van de luchthaven een verdacht pakket werd gevonden", laat Vanessa Flamez, woordvoerder van de luchthaven, ons weten. "We hebben meteen de veiligheidsprocedure in gang gezet en DOVO gecontacteerd. Rond 15 uur kwamen die ter plaatse. Ondertussen waren de passagiers die vertrekkensklaar stonden om te vertrekken op de hoogte gebracht dat hun vlucht met vertraging zou vertrekken. Die mensen dienden even buiten te wachten aangezien de luchthaven ontruimd werd. De vlucht naar Tenerife stond al klaar om te vertrekken, die kon wel op tijd opstijgen. De passagiers van de vluchten uit Malaga en Antalya werden even in het vliegtuig gehouden tot zekerheid bestond omtrent het verdachte pakket. Uiteindelijk bleek het na onderzoek van DOVO om loos alarm te gaan. Iemand had er een plastieken zak achter gelaten met vuile was en toiletartikelen. Er is op geen enkel moment paniek geweest . We kunnen als luchthaven geen enkel risico nemen. We mogen daarbij niets uitsluiten. Ondertussen wordt via de camera's gecontroleerd wie de zak er heeft achter gelaten, die persoon zal worden opgespoord door de politie. Zakken mogen niet zomaar achter gelaten worden in openbare gebouwen."Ook schepen Björn Anseeuw is duidelijk omtrent de veiligheid op de Oostende luchthaven. "Dit voorval bewijst dat de veiligheidsprocedures op onze luchthaven goed werken. Oostende heeft zeker een veilige luchthaven", aldus de schepen.(JR)