De Kruispoortbrug I in Brugge werd eind vorig jaar weggehaald na vaststelling van ernstige schade. In het kader van het project Stadsvaart komt er in de toekomst een nieuwe brug, maar het tijdelijk wegvallen van de brug zorgt ondertussen wel voor verkeersproblemen. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts drong aan op een tijdelijke brug om de ergste noden te lenigen. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV maakt hier zo snel mogelijk werk van. "Geen eenvoudige opdracht", zegt Ben Weyts. "De tijdelijke brug moet natuurlijk geschikt zijn voor het wegverkeer, maar moet ook vlot geopend kunnen worden voor de binnenschepen op het kanaal Gent-Oostende."

De bedoeling is om de tijdelijke brug te installeren voor het volgende schooljaar in september begint. Op dat moment wordt het verkeer traditioneel veel drukker. Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan het voorbereidende studiewerk. Mogelijk moeten de landhoofden - dat zijn de constructies waarop de tijdelijke brug zal rusten - nog aangepast worden vooraleer de tijdelijke brug geplaatst kan worden.

Brugge voorzichtig tevreden

"Ik ben tevreden dat ons aandringen heeft geleid tot een oplossing voor Brugge. Zonder deze oplossing zouden we jaren gegijzeld worden, deze tijdelijke brug bespaart Brugge heel wat problemen", aldus een voorzichtig tevreden burgemeester Renaat Landuyt. Het stadsbestuur van Brugge is ook tevreden met de timing en zal de zaak van naderbij blijven opvolgen. "In Brugge is het altijd druk door de vele bezoekers, hoe vroeger de brug er komt hoe beter. Dat hij er zal liggen met de start van het nieuwe schooljaar is alvast een goede zaak voor de verkeersveiligheid", besluit burgemeester Renaat Landuyt.

(FJA - Foto a-MM)

De Kruispoortbrug I in Brugge werd eind vorig jaar weggehaald na vaststelling van ernstige schade. In het kader van het project Stadsvaart komt er in de toekomst een nieuwe brug, maar het tijdelijk wegvallen van de brug zorgt ondertussen wel voor verkeersproblemen. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts drong aan op een tijdelijke brug om de ergste noden te lenigen. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV maakt hier zo snel mogelijk werk van. "Geen eenvoudige opdracht", zegt Ben Weyts. "De tijdelijke brug moet natuurlijk geschikt zijn voor het wegverkeer, maar moet ook vlot geopend kunnen worden voor de binnenschepen op het kanaal Gent-Oostende." De bedoeling is om de tijdelijke brug te installeren voor het volgende schooljaar in september begint. Op dat moment wordt het verkeer traditioneel veel drukker. Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan het voorbereidende studiewerk. Mogelijk moeten de landhoofden - dat zijn de constructies waarop de tijdelijke brug zal rusten - nog aangepast worden vooraleer de tijdelijke brug geplaatst kan worden. "Ik ben tevreden dat ons aandringen heeft geleid tot een oplossing voor Brugge. Zonder deze oplossing zouden we jaren gegijzeld worden, deze tijdelijke brug bespaart Brugge heel wat problemen", aldus een voorzichtig tevreden burgemeester Renaat Landuyt. Het stadsbestuur van Brugge is ook tevreden met de timing en zal de zaak van naderbij blijven opvolgen. "In Brugge is het altijd druk door de vele bezoekers, hoe vroeger de brug er komt hoe beter. Dat hij er zal liggen met de start van het nieuwe schooljaar is alvast een goede zaak voor de verkeersveiligheid", besluit burgemeester Renaat Landuyt.(FJA - Foto a-MM)