Tal van bouwprojecten in Heuvelland

Redactie KW

De West-Vlaamse intercommunale realiseert de verkaveling Blauwpoort fase 2 in Westouter. Ook in Wijtschate en Kemmel start de gemeente bouwprojecten op.

De verkaveling in Westouter situeert zich tussen de Blauwepoortstraat en Sulferbergstraat. Binnen deze verkaveling zal WVI 19 kavels realiseren, waarvan 13 loten worden bestemd voor open bebouwing en 6 loten voor halfopen bebouwing. De huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak zal in totaal 4 sociale koop- en 8 sociale huurwoningen bouwen. De werkzaamheden in dit project zijn afgerond, vanaf februari zal er mogelijkheid zijn om tot verkoop van bouwkavels over te gaan.

In Wijtschate is er de uitbreiding van de Kapellerie die in oktober in de gemeenteraad werd goedgekeurd. Daar komen 29 woningen bij. De projectontwikkelaar daar zal woningen bouwen en die verkopen, allemaal privé. De werken starten in 2015 en omvatten onder meer archeologisch vooronderzoek en aanleg wegenis. In Kemmel is er de uitbreiding van de Willebeek/Hogenakkerstraat. “Daar komen 23 stukken bouwgrond, ook privé. Ook daar starten volgend jaar de werken”, weet schepen Wieland De Meyer.

Kleinere verkavelingen

“Verder zijn door ons stimulerend beleid en een vlotte verwerking van bouwaanvragen en het belasten van onbebouwde percelen ook een aantal kleinere verkavelingen lopende. Zo staan momenteel in De Klijte 3 percelen te koop, en wordt in Loker gewerkt aan een kleine verkaveling van 4 percelen. In de verdere toekomst komt nog een verkaveling in Nieuwkerke op de hoek van de Basseville met de Zuidlinde, maar daar zijn de definitieve plannen nog niet binnen”, aldus de schepen tot besluit.

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.