Slachthuiswijk in Westkerke krijgt verkeersvrij pleintje

Redactie KW

De Slachthuiswijk, een realisatie van WoonWel, is nog maar een klein jaar bewoond. De bewoners organiseerden zondag voor de eerste keer een rommelmarkt in de Sithiusstraat en Slachthuisstraat. Ze deden dat ter ere van hun gloednieuwe verkeersvrije plein.

In maart trokken de wijkbewoners aan de alarmbel voor het onverantwoord rijgedrag in hun straten. Ze hielden hiervoor een vergadering om de negatieve punten voor te leggen aan Stad Oudenburg en WoonWel. Daaruit bleek dat vooral overdreven snelheid, te kort aan parkeerplaatsen, hondenpoep en sluitstorten de problemen waren..

Voor dat eerste, onverantwoord rijgedrag, is een oplossing gevonden met de creatie van een verkeersvrij plein, zodat de wijk niet meer als sluipweg tussen de Gistelsesteenweg en de Oude Brugseweg kan worden gebruikt. “Het wordt hier beslist een ontmoetingsplek voor de buurt. Groenaanplanting en zitbankjes zorgen er voor dat auto’s hier niet meer kunnen doorrijden. Dit is een kinderrijke wijk en die moeten hier vrij en veilig kunnen spelen”, vindt ook burgemeester Anthony Dumarey.

Ter gelegenheid van de rommelmarkt openden de burgemeester en schepen Romina Vanhooren, samen met de wijkbewoners, het pleintje officieel.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier