Shuttledienst flibco.com verbindt Kortrijk met Brussels Airport, met tickets vanaf € 9,99

De shuttlebus werd officieel geopend. Vlnr Dounia Albichari, Ruth Vandenberghe, Paul De Muynck en Mike Vanden Broeck © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Flibco.com, de Europese expert in personenvervoer naar luchthavens, voegt Kortrijk toe aan zijn shuttlebusdiensten naar Brussels Airport. “Van Rijsel richting Zaventem was Kortrijk te mooi om te laten liggen”, zegt Paul De Muynck, Country Director Benelux. De nieuwe flibco-bushalte bevindt zich op de President Kennedylaan ter hoogte van P+R Kinepolis Xpo. De vernieuwde shuttlebusverbinding vertrekt dagelijks negen keer met tickets vanaf € 9,99.

Competitieve mobiliteitsvorm

In 2019 wist flibco.com zijn record te breken door meer dan 2 miljoen passagiers op een comfortabele, betaalbare en ecologische manier naar luchthavens in België te brengen. “We hebben onze leidende positie te danken aan het feit dat de shuttles geoptimaliseerde dienstregelingen hebben, ook voor zeer vroege vluchten en laat aankomende vliegtuigen, en zeer competitief zijn ten opzichte van hoge parkeertarieven op luchthavens. Flibco.com biedt eveneens een nacht- en dagdienst, ook op zon- en feestdagen”, aldus Paul De Muynck.

“We rekenen op zo’n 2.000 personen per maand” – Paul De Muynck

Voortaan kunnen inwoners, internationale bezoekers en toeristen met een bus van flibco.com op 1 uur en 15 minuten van Hoog Kortrijk naar de luchthaven in Zaventem, en omgekeerd. “Volgens Vereniging Vlaamse Reisbureaus zijn West-Vlamingen grote vakantieboekers, waarvan 20 procent uit Kortrijk. Deze stad was voor ons dus een must om toe te voegen aan de bestaande verbinding van Rijsel naar Zaventem. De hotelsector reageert alvast positief op de komst van de shuttlebussen. We rekenen op zo’n 2.000 personen per maand”, zegt Paul De Muynck.

De tickets dien je online te boeken met gratis annulering tot zes uren voor vertrek en de mogelijkheid om hetzelfde ticket te gebruiken voor eerdere of volgende vertrekken in geval van vluchtvertragingen. Reizigers kunnen ook genieten van moderne voorzieningen aan boord zoals gratis WiFi en USB-aansluitingen.

Er is ruimte voor meerdere koffers en handbagage
Er is ruimte voor meerdere koffers en handbagage © MD

Zakentoerisme

“De komst van flibco.com naar Kortrijk is een meerwaarde voor onze stad. Met de locatie vlak aan Kortrijk Xpo zetten we in op zakentoerisme, goed voor 42 procent van onze logies. De shuttledienst is een belangrijke stap voorwaarts. Als de lijn Kortrijk-Zaventem het goed doet, komt er mogelijks een uitbreiding Kortrijk-Brussels Charleroi”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Toerisme.

Paul De Muynck en Ruth Vandenberghe
Paul De Muynck en Ruth Vandenberghe © MD

“Ons complex is heel dichtgelegen bij de autosnelwegen wat van de wagen een toegankelijke optie maakt, maar onze ruime parking is niet onverzadigbaar” – Bert Moenens, mobiliteitsverantwoordelijke bij Kortrijk Xpo

Het overgrote deel beurzen in Kortrijk Xpo zijn B2B, dat zorgt voor heel wat verplaatsingen richting onze stad. “In die zin is extra mobiliteit in de vorm van een shuttledienst zeker een verrijking. Ieder initiatief ter promotie van openbaar vervoer lijkt me een goed initiatief. Ons complex is heel dichtgelegen bij de autosnelwegen wat van de wagen een toegankelijke optie maakt, maar onze ruime parking is niet onverzadigbaar”, zegt Bert Moenens, mobiliteitsverantwoordelijke bij Kortrijk Xpo.

“De internationale vakbeurs Tavola staat voor de deur. Meer dan 17.000 aankopers van de voedingsdistributie en cateringorganisaties uit de Benelux, Noord-Frankrijk en de omringende landen laten zich inspireren door de nieuwste trends en de beste delicatessen in de markt. Onze parking is dan drie dagen volzet en we moeten beroep doen op randparkings bij andere bedrijven in de buurt om voldoende plaatsen te voorzien. Daarnaast zorgt meer verkeer uiteraard voor meer hinder. Met mobiliteitsplannen en -studies proberen we dat in zo goed mogelijke banen te leiden en de komst van een shuttledienst kan zeker verlichting beiden. Net als de plannen van een Hoogwaardig Openbaar-Vervoer-lijn (HOV) tussen de binnenstad van Kortrijk en Hoog Kortrijk. Voor veel edities organiseren wij een shuttledienst van het station tot Kortrijk Xpo, vaak zijn dat ook mensen die van de luchthaven komen. Een rechtstreekse verbinding van en naar Brussels Airport voor internationale bezoekers is absoluut een meerwaarde, zeker gezien de toegankelijke prijs van het ticket. Voorlopig werd ik nog niet gecontacteerd, maar we staan zeker open voor een samenwerking met Flibco.”

Meer informatie op www.flibco.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier