Opnieuw treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge na beschadigde bovenleiding

© JVM
Redactie KW

Het treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge is dinsdagochtend onderbroken. Omstreeks 9 uur beschadigde een vrachtwagen de bovenleiding aan een overweg aan de Zeebruggelaan in Blankenberge. Het treinverkeer zou de rest van de dag en ook woensdag nog hinder ondervinden. Maar de herstelling liep vlotter dan verwacht waardoor beide sporen intussen weer beschikbaar zijn.

De schade aan de infrastructuur bleek groot te zijn. Vanochtend zag het ernaar uit dat een van de twee sporen pas tegen de avondspits opnieuw beschikbaar zou zijn. Het andere spoor zou pas tegen de ochtendspits opnieuw gebruikt kunnen worden. Maar de herstelling ging vlotter dan verwacht, rond 15.30 uur konden er weer treinen over één spoor, en rond 17.30 uur was ook het tweede spoor weer klaar voor gebruik.

Infrabel roept nogmaals vrachtwagenchauffeurs op om hun lading te controleren vooraleer ze een overweg kruisen. Het is deze maand al het derde incident met veel gevolgen voor het treinverkeer. In het eerste semester van dit jaar waren er 10 incidenten die in totaal goed waren voor 3.350 minuten vertraging en 194 (deels) afgeschafte treinen. De incidenten van deze maand zijn nog niet meegerekend in die cijfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier