Opnieuw heisa rond werken in Keiem

De Keiemdorpstraat is nu aan twee kanten afgesloten. © MVQ
Redactie KW

Op sociale media duiken ontevreden reacties op van Keiemnaars, want als kers op de taart bij de ongemakken van de werken in hun dorpskern kregen ze eind vorige week een brief van de aannemer in de bus, die nog meer miserie aankondigt.

De Keiemdorpstraat is al langs twee kanten afgesloten, nu laat aannemer Adiel Maes per brief weten dat van 5 tot en met 23 februari de voetpaden en de parkeerstroken in de Tervaetestraat vernieuwd zullen worden. Ook de Streuvelstraat wordt voor een gedeelte opengebroken, en het parkeerverbod wordt nog uitgebreid. De bewoners vragen zich af of ze bij het stadsbestuur helemaal zot zijn geworden

Omdat bevoegde schepen Bieke Moerman tijdelijk afwezig is, reageert eerste schepen Kurt Vanlerberghe. “Er zijn grote rioleringswerken bezig in Keiem, en dat brengt natuurlijk ook hinder met zich mee. Binnenkort breekt fase C aan en dat houdt in dat inwoners van de Keiemdorpstraat niet meer zullen kunnen parkeren in fase C, maar dat ze hun auto moeten kunnen plaatsen in de Tervaetestraat. Daarom wordt nu de parkeerstrook aan één kant van de Tervaetestraat aangepakt, zodat binnenkort daar op de nieuw geasfalteerde strook kan geparkeerd worden. Belangrijk: het is dus maar aan één kant van de Tervaetestraat dat er gewerkt wordt. Het voetpad aan de andere kant is onverminderd bruikbaar. Ook de fietsers en auto’s kunnen steeds door.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier