Openbare verlichting in Beernem moet volledig uit LED-lampen bestaan tegen 2030

Redactie KW

Gisterenavond zette de gemeenteraad van Beernem een nieuwe stap in de aanleg van een veilige fietsverbinding tussen Beernem en Oedelem. Het wegtraject tussen de Scherpestraat en de Beernemstraat werd goedgekeurd en zal er dus komen. Nu rijst de vraag welke verlichting de fietspaden zullen krijgen.

Piet De Rycke (CD&V) pleitte voor LED-verlichting in de nieuwe verlichtingsinfrastructuur. “Niet enkel goed voor het milieu maar ook voor de energiefactuur”, denkt De Rycke. Bovendien doelt de nieuwe Vlaamse regering op 2030 om alle openbare verlichting om te vormen naar LED-lampen. “Geen slecht idee”, denkt schepen Claudio Saelens.

Hij had recent een overleg met Fluvius en bracht een overdracht van het openbaar verlichtingsnet aan Fluvius ter sprake. Ook de ‘verledding’ van het verlichtingsnet werd op de tafel gelegd. “Indien Fluvius mee stapt in dit verhaal resulteert het in een win-winsituatie voor zowel de gemeente, Fluvius als het milieu“, voegt Saelens toe. Volgens hem kan het schepencollege dit aanbod niet afslaan, omdat het ook de omvorming van het verlichtingsnet tegen 2030 ten goede komt.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier