Open VLD Tielt wil uitschuifbaar paaltje terug om doorrit Tramstraat naar Markt tegen te gaan

Deze camera houdt een oogje in het zeil op de doorrit van de Tramstraat naar de Markt, maar gewezen schepen Veerle Vervaeke vindt dat onvoldoende. © TVW
Redactie KW

Oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open VLD) begrijpt niet waarom het Tieltse stadsbestuur het uitschuifbare paaltje heeft verwijderd dat moest verhinderen dat automobilisten vanuit de Tramstraat nog de Markt oprijden.

“Bovendien worden met de huidige camerabewaking al te snel mensen beboet. De nummerplaten van Marktbewoners staan wel geregistreerd, maar dat geldt niet voor de auto’s van bezoekers die soms hun auto mogen parkeren in de garage van hun kennissen op de Markt.”

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) wist niet wat hij hoorde. “Met het vorige bestuur hebben jullie beslist om zo’n camera aan de zijgevel van het stadhuis te bevestigen. Er hangt trouwens ook een grote sticker op een bloembak die het verbod nog extra accentueert.”

Hardleerse bestuurders

Volgens Veerle Vervaeke is zo’n fysiek paaltje veruit het duidelijkste afschrikmiddel. “Toch waren hardleerse automobilisten die zich alsnog voorbij het paaltje probeerden te wurmen. Vandaar de camera.”

Het huidige gemeentebestuur vindt dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in de directe omgeving van de Markt, zodat het niet nodig is om nog bijkomende nummerplaten te registreren.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier