"Dit is geen proefproject", zegt bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA). "Op de gemeenteraad van 29 april keuren we een vergunning goed voor elektrische deelsteps. Vanaf dan kunnen aanbieders een aanvraag indienen om de steps te verhuren in de stad. In totaal zullen er drie aanbieders voor een periode van drie jaar hier mogen verhuren."

Het gebruik van de step is eenvoudig: je downloadt de app van een van de aanbieders op je smartphone. Die app toont je waar de dichtsbijzijnde step staat. Om de step te ontgrendelen scan je de code op het stuur en kan je vertrekken. Eens je bestemming bereikt, parkeer je je step en sluit je de rit af met de app. De steps zullen géén vaste plek hebben. "Je zal steps over het hele grondgebied van de stad kunnen vinden", zegt Anseeuw. Een rit met zo'n step kost 1 euro plus 0,15 euro per minuut.

De schepen wil starten met minimaal 500 steps. "Na een jaar zullen we die aantallen evalueren en waar nodig verhogen. Deelmobiliteit staat nog in de kinderschoenen in Oostende. Hiermee zorgen we voor een nieuwe mobiliteitsoplossing."

(GLO)

"Dit is geen proefproject", zegt bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA). "Op de gemeenteraad van 29 april keuren we een vergunning goed voor elektrische deelsteps. Vanaf dan kunnen aanbieders een aanvraag indienen om de steps te verhuren in de stad. In totaal zullen er drie aanbieders voor een periode van drie jaar hier mogen verhuren."Het gebruik van de step is eenvoudig: je downloadt de app van een van de aanbieders op je smartphone. Die app toont je waar de dichtsbijzijnde step staat. Om de step te ontgrendelen scan je de code op het stuur en kan je vertrekken. Eens je bestemming bereikt, parkeer je je step en sluit je de rit af met de app. De steps zullen géén vaste plek hebben. "Je zal steps over het hele grondgebied van de stad kunnen vinden", zegt Anseeuw. Een rit met zo'n step kost 1 euro plus 0,15 euro per minuut.De schepen wil starten met minimaal 500 steps. "Na een jaar zullen we die aantallen evalueren en waar nodig verhogen. Deelmobiliteit staat nog in de kinderschoenen in Oostende. Hiermee zorgen we voor een nieuwe mobiliteitsoplossing." (GLO)