Nieuwe flitscamera voor Zedelgem

© (Foto GST)
Redactie KW

Op de politieraad van woensdag 23 oktober werd de aankoop van een digitale flitscamera goedgekeurd. Deze zal de analoge toestellen vervangen die momenteel op het grondgebied van Zedelgem nog gebruikt worden door de politiezone het Houtsche.

“Er staan vier flitspalen op het grondgebied van Zedelgem, maar deze werken nog met filmrolletjes, terwijl deze in Beernem en Oostkamp, vijf in het totaal, allemaal digitale toestellen gebruiken,” weet korpschef Eddy Van Daele te vertellen. “Daarom hebben we nu besloten om ook het flitsen op het grondgebied van Zedelgem te digitaliseren. Het is nodig omdat de filmrolletjes vervangen en laten verwerken steeds moeilijker wordt.”

De flitspalen in Oostkamp en Beernem werken op het principe van de lusdetectie en deze in Zedelgem met radardetectie waardoor de digitale camera, die nu reeds in het bezit is van het Houtsche niet kan gebruikt worden in Zedelgem. Daarom werd de goedkeuring gegeven om een nieuwe Gatso flitscamera, met een waarde van 45.366,42 euro incl. btw, aan te kopen. Het Houtsche zal instaan voor de aankoop van de camera en de gemeente Zedelgem zal de kosten voor de aanpassing van de flitspalen zelf en het informaticanetwerk erachter voor haar rekening nemen. Ze werkt daarvoor samen met de tijdelijke handelsvennootschap Proximus-Trafiroad. Deze zal ook de leverancier zijn van de nieuwe camera.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier