Kurt Vanryckeghem wil nu al maatregelen voor gevaarlijke verkeerssituatie op afrit E17 in Waregem

Burgemeester Kurt Vanryckeghem wil snel maatregelen om de onveilige situatie aan het afritcomplex aan de E17 aan te pakken. © HDV
Redactie KW

Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem vraagt Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters om de gevaarlijke verkeerssituatie op de afrit van de E17 in Waregem sneller dan voorzien aan te pakken. ‘s Morgens en ‘s avonds is het daar soms erg lang aanschuiven.

Het is bijna dagelijks enorm druk voor wie vanuit Kortrijk komt en de afrit Waregem wil nemen. Daar wil Kurt Vanryckeghem snel een oplossing voor, want dit leidt soms tot gevaarlijke taferelen op de rechterrijstrook en de pechststrook. In de ochtendspits kan het aantal wagens dat de afrit neemt oplopen tot ruim 1.000 wagens per uur.

Een nieuw afrittencomplex staat al lang op de agenda, maar pas volgend jaar komt er een studie voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding. Ten vroegste in 2021 volgt dan de heraanleg het afrittencomplex zelf met wellicht een vlechtsysteem voor het verkeer. Ditzou voor 2022 of 2023 zijn.

Kurt Vanryckeghem wil niet zo lang wachten en vraagt om tijdelijke maatregelen om de veiligheid te verhogen aan Vlaams Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier