Fietsbieb verhuist naar de Frère Orbanstraat

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Fietsbieb opende op woensdag 30 september voor het eerst de deuren van hun nieuwe locatie in de Frere-Orbanstraat 145. Daarvoor was de Fietsbieb, die in het leven werd geroepen in februari 2016, gehuisvest in de gebouwen van het oude Sint-Jozefsziekenhuis in de Nieuwpoortsesteenweg.

Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief en verhuurt tweedehandskinderfietsen aan de democratische prijs van amper 20 euro per jaar. In de bijna vijf jaar dat de Fietsbieb bestaat sloot het al 350 overeenkomsten met ontleners af. In Oostende rijden er momenteel 160 fietsjes van Fietsbieb rond.

Uitdaging

De gebouwen in de Nieuwpoortsesteenweg worden in het najaar afgebroken om er plaats te maken voor woningen en appartementen. “We stonden voor een grote uitdaging om op een goed bereikbare locatie een gratis gelijkvloerse plaats te vinden voor minstens 120 fietsen. Gelukkig kregen we dankzij de bereidwillige medewerking van de directie en het bestuur van Woon- en Zorgcentrum Sint-Monica een mooie ruimte ter beschikking naast de school ZoWe. We zijn zeer blij met deze ruimte en hopen er jaren te kunnen blijven”, aldus vrijwilliger Nick Desmet.

Op de foto herkennen we de directeur van het woonzorgcentrum en de leden van Bewegen.net en de Fietsbieb.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier