Debat rond nieuw circulatieplan escaleert in Hooglede

Redactie KW

Niet voor het eerst zorgde het debat rond de komst van het nieuwe circulatieplan in Gits tot een heftige woordenwisseling tussen schepen van Mobiliteit Julie Misplon (Allen 8830) en oppositieraadslid Tomas De Meyer (Groep 21). Op de jongste gemeenteraad escaleerde het debat echter. Julie Misplon verweet De Meyer een pestbeleid te voeren. De Meyer zelf was zich van geen kwaad bewust en sprak over constructieve voorstellen.

Volgens het nieuwe circulatieplan zal er eenrichtingsverkeer komen in het centrum van Gits. Dit om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te verhogen. Veel handelaars zijn echter niet opgezet met deze wijzigingen en vrezen minder klanten over de vloer te krijgen.

Verzuring

De meningen hieromtrent tussen het gemeentebestuur en de oppositie liggen mijlenver van elkaar verwijderd en elke gemeenteraad wordt het debat opnieuw opgepookt. Het zat schepen Julie Misplon danig hoog dat ze zich in een voorbereide brief – en enigszins emotioneel – rechtstreeks tot Tomas De Meyer richtte: “Ik ben de verwijten en persoonlijke vete grondig beu. Ik ben in de politiek gestapt om op een positieve manier de gemeente te helpen uitbouwen. Maand na maand krijg ik hier echter te maken met een pestbeleid. Oppositie is zeker nodig maar jij creëert enkel maar verzuring.”

Tomas De Meyer liet zich niet van zijn stuk brengen. “We delen allemaal dezelfde bezorgdheid. Ik zie niet in waarom er geen fatsoenlijke discussie kan gevoerd worden met rationele argumenten. Op sociale media zie ik vaak dat mensen op de vingers getikt worden wanneer ze kritiek geven op het beleid. Dan is het mijn taak om oppositie te voeren.”

Constructieve voorstellen

De Meyer werd daarin bijgetreden door zijn fractieleider Kristof Pillaert: “We stellen de vragen logischerwijs aan de persoon die bevoegd is voor die materie. Het gaat absoluut niet om de persoon zelf. Het is tamelijk eigen aan de politiek dat niet iedereen dezelfde mening heeft. Het is ons volste recht om dat te doen en daarom zitten we ook hier. We hebben trouwens tientallen constructieve voorstellen gedaan die onze inwoners ten goede komen. Op de hondenloopweide en de gevelbankjes na werd daar telkens niks mee gedaan.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.