Motard rijdt dubbel zo snel als toegelaten: 103 kilometer per uur in bebouwde kom

Olaf Verhaeghe

In de politiezone Mira zijn het voorbije weekend enkele hardrijders tegen de lamp gelopen. Zo werd in Waregem een bestuurder aan 117 kilometer per uur geflitst op een plaats waar je maximaal 70 per uur mag. In Kaster, een deelgemeente van Anzegem, haalde een motard maar liefst 103 kilometer per uur in de bebouwde kom. Daar is de maximum toegelaten snelheid 50 per uur.

De politiezone Mira – Waregem, Anzegem, Avelgem, Zwevegem en Spiere-Helkijn – hield tijdens het eerste lenteweekend op verschillende plaats snelheids- en alcoholcontroles. Niet alleen werd het verkeer door de eerste lentekriebels wat drukker, ook de motorfietsen werden van stal gehaald.

Vrijdagavond al werd een bestuurder op de Anzegemseweg in Waregem geflitst aan een snelheid van 117 kilometer per uur. Nochtans ligt de limiet op die plaats op maximaal 70 kilometer per uur.

Ook zondagmiddag liepen bij de snelheidscontroles autobestuurders en motards tegen de lamp. Eén motorfietser maakte het aan 103 kilometer per uur op de Bevrijdingslaan in Kaster wel erg bont. De maximum toegelaten snelheid daar is immers 50 kilometer per uur. De motard in kwestie reed dus dubbel zo snel als toegelaten in een bebouwde kom.

Zondag werden door agenten van de zone Mira ook 150 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Eén bestuurder moest zijn rijbewijst onmiddellijk voor minstens 15 dagen afgeven. Verder werden ook drie voertuigen onderschept die niet geldig gekeurd waren, droeg één iemand zijn of haar gordel niet en maakte één bestuurder misbruik van een handelaarsnummerplaat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten