Centrum Heule is fietszone

Schepenen Axell Weydts (links) en Bert Herrewyn verklaren de fietstraten officieel voor geopend. © CHH
Redactie KW

In Heule zijn de eerste fietsstraten officieel ingehuldigd. Auto’s zijn er nog toegelaten maar mogen fietsers niet langer inhalen. Fietsers mogen nu de volledige breedte van de baan gebruiken. De maximumsnelheid in de fietszone is 30 kilometer per uur.

Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axell Weydts (SP.A) knipte in bijzijn van schepen Bert Herrewyn (SP.A) het lint door. Er ging bewust geen feestelijk openingsmoment mee gepaard door de coronacrisis. “We zullen in augustus alsnog een fiets-feest-event organiseren“, zegt schepen Axell Weydts.

De fietsstraten zijn de Stijn Streuvelslaan, de Zeger van Heulestraat, Heuleplaats, een stuk van de Peperstraat, een klein gedeelte van de Kortrijksestraat (tussen Peperstraat en Heuleplaats), de Heulsekasteelstraat, de Pastoriestraat, de Koffiestraat en een stuk van de Mellestraat (tussen Heulsekasteelstraat en Koffiestraat).

VBS Spes Nostra

De Heulenaars vragen zich af waarom het drukke gedeelte van de Kortrijkstraat vanaf de VBS Spes Nostra tot aan de Peperstraat geen fietsstraat is. “De experts vinden de straat te breed en niet geschikt voor een fietsstraat”, verklaart de schepen van Mobiliteit.

“Wij hadden met het schepencollege een ander voorstel maar uiteindelijk volgen we de wijsheid van de expert. Dit wil niet zeggen dat we het later niet aanpassen.”

Na het bouwverlof wordt het centrum van de Kortrijkse deelgemeente Marke fietszone. (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier