https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brouwerij bezorgd om verkeersveiligheid na tweede zwaar ongeval: “Zeker in het weekend is hier veel passage”

© (Foto TP)
Redactie KW

Een man van 18 en een vrouw van 52 uit Poperinge raakten donderdag ernstig gewond bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van brouwerij St.Bernardus. Daar pleiten ze voor extra maatregelen om de snelheid te matigen.

Het ongeval gebeurde even voor de middag op de Trappistenweg ter hoogte van het kruispunt met de Kapellestraat tussen de Poperingse deelgemeentes Watou en Abele. Door de hevige klap belandden de voertuigen in een gracht en op een akker.

De twee bestuurders raakten ernstig gewond en werden met ambulances onder mug-begeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Er kwam ook een dierenarts ter plaatse voor een gewonde hond die op de achterbank lag in het voertuig van de vrouw.

Uit onderzoek van een verkeersdeskundige, aangesteld door het parket, blijkt dat het voertuig op de ondergeschikte weg het andere voertuig op de hoofdweg vermoedelijk niet of te laat heeft opgemerkt. “Ter hoogte van de kruising zijn de voertuigen vervolgens gebotst”, zo klonk het donderdagavond.

Grens van hopveld

Eind vorig jaar raakte een 33-jarige man uit Poperinge zwaargewond na een aanrijding bij hetzelfde kruispunt dat zich situeert aan de grens van een hopveld bij brouwerij St.Bernardus.

“We betreuren al die ongevallen”, zegt Pieter Verdonck, marketingverantwoordelijke van de brouwerij. “Sinds de opening van onze nieuwe bezoekersvleugel, drie jaar geleden, kunnen we het aantal ongevallen op één hand tellen en ze bleven gelukkig beperkt tot blikschade, maar de snelheid op de Trappistenweg is wel problematisch.”

“Mede door onze bar op het dak van de brouwerij groeide St.Bernardus uit tot een drukbezochte toeristische trekpleister. Zeker in het weekend is hier veel passage. Het stadsbestuur is op de hoogte van de problemen en we staan op goede voet om oplossingen te vinden.”

Niet zo dwingend

In de omgeving van de brouwerij werden borden geplaatst die snelheid van het naderende verkeer aangeven, en een spiegel, “maar die maatregelen zijn niet zo dwingend als asverschuivingen en verkeersdrempels”, zegt Verdonck. “Aan de brouwerij bedraagt de maximumsnelheid nu 70 kilometer per uur. Die mag voor ons zeker verlaagd worden tot 50.”

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) erkent het snelheidsprobleem. “We hebben middelen uitgetrokken om ingrepen te doen op de Trappistenweg. Wat we eventueel kunnen doen, moeten we nog bekijken”, besluit Dejaegher. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.