Oostendse toneelkring Spiegel ziet voorstelling in december zitten

© JR
Redactie KW

Toneelkring Spiegel uit Oostende wil door het brengen van ‘De kleinen van de gebeurs’ in december een positief verhaal breien aan het hele coronagebeuren. “Repeteren met mondmasker valt al bij al mee”, klinkt het.

Vrijdag stond te lezen in De Zeewacht Kust dat de Oostendse toneelkring Nut en Vermaak de beslissing nam om alle voorstellingen voor dit jaar te annuleren. Toneelkring Spiegel wil net een positief verhaal brengen en beslist daarom om zijn voorstellingen wel door te laten gaan. “We kregen een mooi voorstel van CC De Grote Post”, vertelt voorzitter Hilde Veulemans.

“Normaal gaan onze voorstellingen door in de kleine zaal, maar dat mag nu in de grote zaal. In de kleine zaal mogen amper 50 mensen de voorstelling bijwonen. In de grote zaal kunnen we dat aantal optrekken naar 138. Daarmee kunnen we onze productie financieel rond krijgen. Van de Grote Post hoeven we geen hogere huurprijs te betalen en daar zijn we heel dankbaar voor.”

Ook de acteurs hebben gewikt en gewogen, want repeteren met mondmasker en zonder contact is geen evidentie. “Unaniem werd echter beslist om toch door te gaan, tenminste, als men vanuit Brussel opnieuw geen roet in het eten gooit”, gaat Veulemans verder. “Binnen een maand bekijken we de situatie, maar ondertussen zijn we wel al met de repetities gestart. Ons Wandeltheater ‘Fortes’ van begin september in het Fort Napoleon hebben we helaas wel geannuleerd.”

Toneelkring Spiegel brengt op 3, 4, 5 en 6 december ‘De kleinen van de gebeurs’ in een regie van Arnold Lernout. De knotsgekke komedie wordt bewerkt op zijn eigen manier met leuke elementen zodat de coronamaatregelen best een leuke vertaling krijgen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier