Ferm organiseert boerenmarkt op Pleintje in Rollegem-Kapelle

Het bestuur van Ferm Rollegem-Kapelle nodigt iedereen uit naar de Boerenmarkt op zaterdag 19 september. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Stilaan ontwaken heel veel verenigingen na een gedwongen winterslaap in de voorbije lente en zomer. Dat is ook het geval met KVLV Rollegem-Kapelle. De jaarlijkse boerenmarkt op het Pleintje van zaterdag 19 september, die trouwens al eens uitgesteld moest worden, is daar een exponent van. Met het oog op die heropstart legden we voorzitter Ann Ghekiere wat vragen voor.

Hoe is die rustperiode voor KVLV verlopen?

Ann Ghekiere: “Spijtig genoeg hebben we alle voorjaarsactiviteiten moeten annuleren. In het begin van de vakantie, toen de maatregelen versoepelden, zijn we stuk voor stuk bij al onze leden langs geweest voor een babbeltje. We hebben er een opkikkertje afgegeven (een bokaaltje met kikkersnoepjes) samen met een uitnodiging voor de coronaproof zomeractiviteiten. Helemaal stilgezeten hebben we niet, want tijdens de fietstocht, een wandeling en de soft-aerobics konden we alweer een aantal van onze leden ontmoeten.”

“Recent zijn we weer gestart met een danssessie op de tonen van de huidige hit Jerusalema. Net zoals bij de aerobics komen we samen bij Vicky Breyne, waar we in openlucht op het gazon en op veilige afstand van elkaar onze danspasjes kunnen inoefenen.”

Hoe is het ‘anders dan anders’ bij de boerenmarkt die eraan komt?

“Na overleg met het gemeentebestuur hebben we onze boerenmarkt een beetje moeten aanpassen. Er komt éénrichtingsverkeer, er is handontsmetting voorzien en iedereen is verplicht een mondmasker te dragen. Al onze vertrouwde ‘eigen kwekers’ zijn van de partij. De kraampjes zullen iets verder uit elkaar staan en onze gocart dienst is paraat om de boodschappen te vervoeren naar de soms wat verder geparkeerde wagen. Handig voor wie niet meer zo goed te been is, maar ook voor wie heel veel gekocht heeft (wat we natuurlijk alleen maar aanmoedigen).”

Zorgt de nieuwe benaming FERM (over het hele Vlaamse landsgedeelte) in plaats van KVLV, hier ter plaatse en zeker in Rollegem-Kapelle, niet voor verwarring met ‘t Ferm?

“De nieuwe naam werd eind januari gelanceerd met het rondbrengen van deurmatjes bij al onze leden. Voor hen was er een brief met de nodige uitleg voorzien. Achteraf hoorden we dat sommige inwoners van Rollegem-Kapelle het een bijzondere stunt vonden van ‘t Ferm…. tot ze uiteindelijk hoorden hoe de vork precies aan de steel zat.”

“We hopen dat al onze leden staan te trappelen om weer samen te komen”

“Zelf moeten we nog wat wennen aan de naam, maar eigenlijk verandert er niet zoveel. We blijven ons inzetten om leuke activiteiten aan te bieden, waarbij de nadruk ligt op het samenbrengen van vrouwen in een aangenaam en zinvol kader.”

Welke initiatieven zitten nog in de pijplijn voor 2020 of wordt er vooral ingezet op het voorjaar van 2021 en zijn het dan eerder voorziene activiteiten maar dan in een aangepaste versie of digitale versie?

“In de herfst gaan we nog bloemschikken en knutselen, deze lessen kunnen volgens de geldende afstandsregels gegeven worden. Normaal voorzien we ook een kookles Feestmenu, hiervoor moeten we nog overleggen en nagaan aan welke voorwaarden we daarvoor moeten voldoen.”

Hoe zit het met het ledenbestand?

“We hebben ondertussen een 140-tal leden. Het lidgeld wordt in november opgehaald. In welke mate het coronavirus met de daarmee gepaard gaande beperkingen daarin bepalend zal zijn, is moeilijk te voorspellen. We kunnen alleen maar hopen dat onze leden net als wij, de bestuursleden, staan te trappelen om weer samen te komen, een gezellig babbeltje te slaan en een glaasje wijn te drinken. Meer moet dat niet zijn, toch? (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier