Studio Kortrijk palmt Vlasmarkt in

Redactie KW

StuBru vierde haar 27ste verjaardag op Kortrijkse bodem. Thomas De Soete en Linde Merckpoel beten de spits af om zes uur. Heel wat bekend en minder bekend Kortrijks volk passeerde de revue.

Nadat het startschot van Studio Kortrijk was gegeven, kwam Flip Kowlier zijn nieuwste single ‘Mo ba nin’ live zingen. (Beluisteren kan je hier nog altijd) Ook de Kortrijkse burgemeester Lieven Lybeer was heel vroeg bij. Voor de gelegenheid bracht hij een cadeautje mee: chocolade paashaasjes.

Kortrijkse histories

Rond acht was het tijd voor de al dan niet verzonnen verhaaltjes van Kortrijkzaan Kurt Vandemaele. „De Definitivos brengen dertig jaar na hun oprichting hun Best Of van de cd ‘Courtrai Tonight’ uit. Ze maken hun comeback met niemand minder dan de alom bekende ‘Luciente’ of met politicus Philippe De Coene. Verder bouwen ze hier in Kortrijk een nieuw ziekenhuis. Een az, dat is ontworpen door een Oostenrijker. Wie het ziekenhuis van de bovenkant bekijkt, zal zien dat het ziekenhuis de vorm heeft van een hakenkruis. Straf hé? En verder zal Daan een liedje zingen én een clip opnemen van Bobbejaan Schoepen. Om de clip sexy te maken, worden er sexy cowboy meisjes gevraagd vanaf 14 uur in het Heilig Hart, waar de schoonmoeder van Van Rompuy verblijft.”

Het was aan de luisteraars om de aprilgrap eruit te halen.

(NV)

Uitgebreide versie én het antwoord welk verhaal er de aprilvis is, in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 2 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier