Zwevegems dierenasiel beleeft helse week: “We zitten overvol”

Vooral grote honden vinden moeilijk een thuis. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Dierenasiel De Leiestreek beleefde afgelopen week een hete en helse week. Er kwamen maar liefst 34 dieren binnen, waaronder ook kippen en een schaap. Verschillende daarvan verkeerden in erbarmelijke staat. “We zitten overvol en werken zelfs met een wachtlijst”, klinkt het.

De drukte startte vorig weekend al toen drie jack russels in veel te kleine kooitjes werden achtergelaten nabij het asiel. Niet veel later kwamen daar verschillende pasgeboren kittens bij die aan de voordeur werden achtergelaten.

Geen moment te vroeg

“In totaal werden vorige week , naast de dagelijkse opvang, nog eens zeventien honden, twaalf katten, twee konijnen, twee kippen en een schaap in beslag genomen wegen overtredingen op de dierenwelzijnswet. Een trieste week, maar voor sommigen kwam de hulp geen moment te vroeg“, klinkt het bij het asiel.

Veerle, de verantwoordelijke van het asiel, heeft de handen vol.
Veerle, de verantwoordelijke van het asiel, heeft de handen vol.© AN

Het asiel zit dus op dit moment opnieuw overvol. Er staan zelfs dieren op de wachtlijst. “Een paar kleine hondjes en kittens vonden al een baasje, maar voor de grotere honden een thuis vinden is heel moeilijk.”

Enkel bezoek op afspraak

Wie eraan denkt om een dier te adopteren uit het asiel kijk best even op de website. Vind je daar een potentiële nieuwe beste vriend? Neem dan telefonisch contact op met het asiel. Langs gaan zonder afspraak is niet mogelijk. Mondmaskers zijn er vanwege de kleine verblijven verplicht en ook recreatief wandelen met de honden is nog niet toegestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier