Zwembad in Heule blijft dicht, ook tijdens hittegolf

Geen waterpret in Heule deze zomer.
Redactie KW

Tropische temperaturen of niet, in het zwembad aan het Lagaeplein in Heule kan er sinds 1 juli niet gezwommen worden. Dat blijft zo tot 31 augustus. “De sluiting is een gevolg van een goedkeuring in de gemeenteraad in de vorige legislatuur”, zegt de Kortrijkse Sportschepen Arne Vandendriessche, “En ik ben daar helemaal niet gelukkig mee.”

Op Facebook vragen vele Heulenaars zich af of het zwembad aan het Lagaeplein nu open is of niet. Anderen weten dat het gesloten is maar vragen zich af waarom en voor hoelang. Gaat het soms om onderhoudswerken? De jongste tijd waren er nogal wat technische problemen.

Volgens schepen Vandendriessche gaat het om een beslissing van 2016, toen Ann Vandersteene nog schepen was. “De afspraak was toen, dat zodra het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide zou opengaan, tijdens de vakantiemaanden het zwembad van Heule zou dichtgaan. Dat stond toen ook in alle kranten en is dus al langer geweten. Het personeel van Heule zou dan namelijk ingezet worden in het openluchtbad aan de Abdijkaai. Ik heb daar ook mijn bedenkingen bij – en met zo’n weer – maar ik heb mij aan de afspraken te houden. Ik vind in elk geval dat we dat voor de toekomst opnieuw moeten evalueren.”

Intussen zijn er ook aan het openluchtzwembad allerlei mankementen. Donderdag, op de warmste dag die we ooit beleefden, was er maar één kassa open. “Allemaal ontoelaatbaar”, zegt de schepen die vrijdag zelf poolshoogte ging nemen. Hij maakte intussen zijn ongenoegen met een aangetekend schrijven over aan uitbater Lago. Die reageerde tot nu toe nog niet.

Het is allemaal voeding voor de geruchten en insinuaties dat Lago de intentie heeft om na 2021 zowel Abdijkaai als Heule te sluiten. Lago ontkent alvast dat die beslissing nu al zou zijn genomen.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier