Zweeds is in trek bij Vorming TIC Rembert

De TIC-verantwoordelijken Trui Declerck (links) en Els Verdonck met Herwig Reynaert, de man van Els en de presentator van de Matinee. © foto JS
Johan Sabbe

Op maandag 9 september trekt Vorming TIC Rembert zijn cursusjaar op gang. Dan starten de taallessen, zowel overdag als ‘s avonds. Opvallend is de steile opmars van het… Zweeds.

“Na het onverwacht grote succes van de cursus Zweeds vorig jaar komt er nu een tweede jaar Zweeds”, aldus Els Verdonck, die samen met Trui Declerck de werking van het TIC behartigt. “Plus: op vraag van heel wat geïnteresseerden pakken we opnieuw met een eerste jaar Zweeds uit. Een dergelijke lessenreeks is uniek in de streek.”

Koken bij de chefs

Dit jaar is een van de blikvangers de workshop moestuinieren, een kortlopende cursus met twee theorie- en twee praktijklessen. Annelies Vandendriessche van Fruits de Terre en Diner sur Terre uit de Kortemarkstraat is de lesgeefster.

“Voorts organiseren we enkele praktische en kortlopende informaticaworkshops”, vervolgt Els. “Heel toegankelijk worden de lessen smartphone en tablet voor beginners, zoeken op het internet en sociale media. Ook nieuw is ons concept ter vervanging van de traditionele kooklessen. We pakken met enkele kookdemonstraties uit, te gast bij chefs aan huis. Joke Sap van restaurant Noord 57 in de Aartrijkestraat bijt op maandag 4 november de spits af.”

Naar nieuwe locatie

De cursussen pottendraaien en keramiek blijven populair. Bij de pottenbakkers zijn er momenteel zelfs wachtlijsten. “We hopen op beterschap na de verhuizing in november naar onze nieuwe locatie ‘t Centrum in de Beerstraat”, zegt Els. “We zijn het stadsbestuur dankbaar dat we voor de creatieve cursussen er onze intrek mogen nemen.”

Voorts organiseert TIC tweemaal een Matinee en op 18 januari brengt de uit Torhout afkomstige actrice Karin Tanghe mooie Franse Chansons.

www.vormingticrembert.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier