Zuster Geertrui verliet als laatste kloosterlinge Sint-Lodewijk

Zuster Geertrui voor het laatst aan de deur van de kloosterkapel. © MV
Redactie KW

Ook de laatste kloosterlinge verliet maandagvoormiddag Sint-Lodewijk. Zuster Geertrui (89) gaat bij haar medezusters in Kortrijk wonen.

“Ik was hier van 1959 en gaf les in het zesde leerjaar tot in 1988. Sindsdien zette ik mij in voor de parochie, de medezusters en de school”, vertelde zuster Geertrui vorig weekend vele keren. In de vroegere kapel van het klooster was er een verzorgde tentoonstelling over de laatste kloosterlinge en over de zusters die er sinds 1910 in Sint-Lodewijk leefden en werkten. Op twintigjarige leeftijd, 2 februari 1948, is Geertrui in het klooster getreden. Zij heeft dan de normaalschool gevolgd in Sint-Andries Brugge. In het hoofdklooster van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in Kortrijk werd ze geprofest op 7 augustus 1950 door de toenmalige bisschop Lamiroy.

Zuster Geertrui, zoals steeds optimistische en spraakvaardig, dankte de vele bezoekers van de tentoonstelling en genoot van de afscheidsviering. Maandagmiddag trok zij voor de laatste maal de deur van de kapel en het kloostergebouw dicht. Wat er met het kloostergebouw, in volle centrum van Sint-Lodewijk, zal gebeuren is nog niet gekend.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier