Zorgsector krijgt 96.800 euro aan waardebonnen van K in Kortrijk

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Dinsdag schonk K in Kortrijk een symbolische cheque aan ceo Inge Buyse van AZ Groeninge. De 3.872 zorgverstrekkers en ambulanciers krijgen elk een cheque van 25 euro, die ze lokaal kunnen besteden in een winkel van K in Kortrijk.

Dominique Desmeytere van K in Kortrijk schonk een symbolische cheque aan ceo Inge Buyse. Het bedrag van de bonnen samen bedraagt 96.800 euro (en niet 95.000 zoals op de cheque afgedrukt werd).

Voor alle zorgverstrekkers van AZ Groeninge is het een zware periode geweest. “Bijna 100 dagen lang stonden de medewerkers in de vuurlinie”, sprak burgemeester Vincent Van Quickenborne, die aanwezig was op de cheque-uitreiking.

Intense periode

Met ‘een cadeau voor de zorg’ laat K in Kortrijk de zorgverstrekkers en ambulanciers voor 25 euro shoppen en zo de lokale handelaars steunen. Bij Crinckles, het lederwarenmerk met Kortrijks-Markse roots dat ook met een winkel in K gevestigd is, verdubbelt men de waarde van de cheque als die bij hen besteed wordt.

Ceo Inge Buyse was tevreden met de mooie actie. Ze vertelde trots te zijn op haar team dat zich volop ingezet heeft voor de patiënten. “Meer dan 300 patiënten die covid-19 kregen konden het ziekenhuis in goede gezondheid verlaten. Het was voor iedereen een intense periode. We zijn K in Kortrijk, maar ook de omliggende bedrijven, de lokale middenstand en organisaties heel dankbaar om ons te helpen en te steunen op allerlei manieren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier