"Het coronavirus grijpt genadeloos om zich heen en het blijft onduidelijk hoe het virus zich de komende maanden zal ontwikkelen. Niettegenstaande dat een officiële beslissing van de overheid tot afgelasting van evenementen nog niet gecommuniceerd werd, heeft het bestuur van de Zonnebatjes beslist om de Zonnebatjes dit jaar te annuleren", zegt voorzitter van het batjesplatform Kristof Noyez.

"Deze beslissing werd niet zo maar genomen maar wel in nauw overleg met alle standhouders, waarbij de veiligheid van de mensen bovenaan de agenda stond. Wij willen als organisatie geen risico's nemen. We vinden het een zeer jammerlijke zaak niet alleen voor ons als bestuur maar ook voor de deelnemers, artiesten, sponsors, vrijwilligers, en vooral de vele bezoekers en onze bruisende gemeente."

De 41ste editie beloofde echt top te worden met op vrijdag het foodtruckfestival voor het eerst in het kasteeldomein, op zaterdag de 17de schlageravond met optredens van Lindsay, Els Canoot, Harry Hagger, Swoop, De Romeo's en Jans Smit en op zondag de grote braderie met tal van optredens en animatie en als topattractie de Compagnie Paris Benares uit Frankrijk met Les Vâches Sacrees ( heilige koeien).

De Zonnebatjes zijn altijd goed voor duizenden bezoekers en is echt het topevenement in Zonnebeke. "Maar geen nood, van uitstel komt zeker geen afstel. Volgend jaar zijn we er opnieuw op het eerste weekend van juni", aldus Kristof.

(NVZ)

"Het coronavirus grijpt genadeloos om zich heen en het blijft onduidelijk hoe het virus zich de komende maanden zal ontwikkelen. Niettegenstaande dat een officiële beslissing van de overheid tot afgelasting van evenementen nog niet gecommuniceerd werd, heeft het bestuur van de Zonnebatjes beslist om de Zonnebatjes dit jaar te annuleren", zegt voorzitter van het batjesplatform Kristof Noyez."Deze beslissing werd niet zo maar genomen maar wel in nauw overleg met alle standhouders, waarbij de veiligheid van de mensen bovenaan de agenda stond. Wij willen als organisatie geen risico's nemen. We vinden het een zeer jammerlijke zaak niet alleen voor ons als bestuur maar ook voor de deelnemers, artiesten, sponsors, vrijwilligers, en vooral de vele bezoekers en onze bruisende gemeente."De 41ste editie beloofde echt top te worden met op vrijdag het foodtruckfestival voor het eerst in het kasteeldomein, op zaterdag de 17de schlageravond met optredens van Lindsay, Els Canoot, Harry Hagger, Swoop, De Romeo's en Jans Smit en op zondag de grote braderie met tal van optredens en animatie en als topattractie de Compagnie Paris Benares uit Frankrijk met Les Vâches Sacrees ( heilige koeien).De Zonnebatjes zijn altijd goed voor duizenden bezoekers en is echt het topevenement in Zonnebeke. "Maar geen nood, van uitstel komt zeker geen afstel. Volgend jaar zijn we er opnieuw op het eerste weekend van juni", aldus Kristof.(NVZ)