Zomerse topeditie West-Vlaanderens Mooiste

© (Foto SB)
Redactie KW

Dit vierdaags wielerevenement kon zaterdag al spreken van een absolute topeditie. “Vandaag gingen we over de kaap van de 4000 deelnemers en dan moet onze topdag van morgen nog komen”, aldus voorzitter Noël Demeyere.

Niets dan tevreden gezichten zowel op als naast het parcours van dit uit zijn voegen brekende fietsfeest. “Onze organisatie is door de jaren heen gegroeid naar het grootste wielerevenement van West-Vlaanderen voor de recreatieve fietser”, vertelt Noël. In de overvolle Roeselaarse hallen was het zaterdagnamiddag een komen en gaan van wielertoeristen, gedreven gezinnen en doordeweekse sportievelingen. De zon straalde en zorgde dat het terras zowel buiten als binnen helemaal volzet was. “Een perfecte organisatie waar niks op aan te merken is”, reageerde een wielerfreak die juist – moe maar voldaan – de honderd kilometer had afgehaspeld.

“Een frisse Rodenbach heb ik nu dubbel en dik verdiend.” De massagetafel vond veel aftrek en buiten zorgde DJ Wesley voor enkele zwoele noten. Ook de zitzakken en ligstoelen kon de sportieve meute wel pruimen. “Misschien hadden we de cafés en brasseriën langs het parcours moeten waarschuwen. Die hadden vandaag blijkbaar handen tekort om de massa dorstige fietsers te laven.” Ruim 150 vrijwilligers en seingevers waren vandaag actief en langs het parcours droegen heel wat verenigingen hun steentje bij. “Donderdag alleen al waren er 2110 inschrijvingen”, vertelt übervrijwilliger Ivan Bonte.

Snelheidsduivels

“Dat waren er zomaar eventjes 650 meer dan andere jaren. Het was bij momenten hectisch en niet evident om alle fietsen een plaatsje te geven in onze parking.” “Misschien één minpuntje”, liet een toevallige passant weten. “Voor mij en mijn vrienden zijn deze zalige fietstochten pure ontspanning. Snelheidsduivels die ons aan dertig/vijfendertig per uur voorbij vlammen terwijl ze ons allerlei verwensingen naar het hoofd slingeren, omdat we niet vlug genoeg aan de kant gaan, horen niet thuis op dit super georganiseerd wielerfeest.” Een opmerking die kan tellen…

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier