Zomerse aanraders in bezoekerscentrum Duinpanne

Het pas vernieuwde speelterrein. © MVO
Redactie KW

Het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne, op een boogscheut van het strand en het centrum van De Panne, pakt deze vakantie uit met een waaier aan leuke activiteiten voor het hele gezin.

Op een druilerige dag vergeet je de buitenwereld meteen als je de Sea Change-expo bezoekt. Sea Change brengt het verhaal van de Noordzee in verandering op een interactieve manier en neemt je mee van de zeebodem tot in de panoramatoren. De expo is trouwens gratis voor inwoners en tweedeverblijvers van De Panne (mits een geldig bewijs).

Vier keer per week kan je met een gids op stap om aan ‘aquariumsnuisteren’ te doen. Wie graag de handen uit de mouwen steekt, kan aan de slag in het createlier op woensdagnamiddag. Je maakt je eigen schelpendroomvanger, je tovert de zee op je bord met verf en wol of je dompelt je letterlijk en figuurlijk onder in de oude stempeltechniek van de Aboriginals.

Expeditietocht

Op dinsdag, donderdag en zaterdag staan de medewerkers in Duinpanne klaar om je op expeditietocht te sturen in bos, tuin en duin. Of kom mee kruien op het strand. Of ontdek het geheim van de piraat én de schat tijdens een zoektocht in de Duintuin. De jongsten kunnen er op zoek gaan naar silhouetten van kustdieren.

Met het pocketboekje ’50 Natuurdingen die je in De Panne moet doen voor je 12de’ beleven kinderen een onvergetelijke tijd aan zee, op het strand, in de duinen en het Calmeynbos. En daar hebben ze maar weinig voor nodig. Een visnetje, potloepje of opzetloepje is wel handig om nog meer te ontdekken.

Duinpanne is ook een van de zes locaties waar je deze zomer de Schatten van Vlieg kunt zoeken. Ontdek wie het vreemde geluid maakt waar Bernard de Heremiet naar op zoek is.

Fietsen vanaf Duinpanne

De Duinpanne is ook het vertrekpunt van nieuwe fietsroutes. De 48,5 km lange Westkust-fietsroute brengt je langs de mooiste plekjes van de Westkust. (Her)ontdek het smokkelverleden van De Panne en kies uit twee lussen van 17 km of 29 km. Geboeid door dit verleden? Doe deze fietstocht dan met een gids tijdens de kustsafari op 22, 23 en 24 juli en op 5, 6 en 7 augustus, telkens om 9.45 uur. Vooraf inschrijven is vereist.

Het zonneterras van Duinpanne is de place to be als je even tot rust wil komen. Het speelplein werd pas helemaal vernieuwd en uitgebreid met een extra stuk voor de oudere durvers.

Meer info op www.west-vlaanderen.be/domeinen/duinpanne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier