Zomerhappening bij de Passendaalse Gezinsbond

De bestuursleden van de Gezinsbond zijn er alvast klaar voor om er een gezellige happening van te maken. © ZB
Redactie KW

Op zondag 30 juni organiseert de Gezinsbond zijn eerste zomerhappening. “Deze zomerhappening is eigenlijk de voortzetting van onze hoevewandeling, maar in een modern kleedje”, verduidelijkt voorzitter Germain Leenknegt.

De Gezinsbond van Passendale bestaat sinds 1928 en telt een 400-tal leden-gezinnen. De activiteitenkalender is altijd goed gevuld. Zo was er dit jaar al een paasei- en een spokenfeest met telkens deelname van een 100-tal kinderen, bezoek aan Grootmoeders Koffie, infoavond over nieuw erfrecht en een spaghettiavond voor de eigen minivoetbalploeg. “Als Gezinsbond coördineren we ook de werking van de gemachtigde opzichters en stonden we mee aan de wieg van de gemeentelijke voor- en naschoolse kinderopvang, vandaar de naam Bondgenootje.”

Ligzetels, rieten matten en parasols zorgen voor een zomerse sfeer

“Op sportief vlak hebben we nog de jaarlijkse 10.000 stappen en start to bike. Nog op de kalender staan de gezinsfietstocht, het sint-maartensfeest en ontbijt. Verder beschikken we over een bloeiende kinderoppasdienst en momenteel proberen we een gezelschapsdienst op te richten“, zegt voorzitter Germain Leenknegt, in het hoofdbestuur bijgestaan door ondervoorzitter Nicole Dejonckheere en secretaris Geert Waterbly.

Hoevewandeling

“De zomerhappening is eigenlijk de voortzetting van onze hoevewandeling, maar in een modern kleedje”, verduidelijkt Germain. “Alles begon 38 jaar geleden op de hofstede Ledoux in de Kraaiveldstraat met een gewone wandeling en kaarting achteraf. Later kwamen er tussenstops met koffie en taart en alles werd nadien nog uitgebreid met een zoektocht. Enkele jaren waren er ook praktische sportproeven en speciale attracties. Na een 20-tal jaar koppelden we daar de boerenmarkt aan op de marktplaats en de laatste zeven jaar verhuisden we naar onze locatie in de Molenstraat bij Fritz en Linda. Door bouwwerken zijn we dit jaar uitgeweken naar PC De Craeye.”

Passendale Beach

“Onze invalshoek dit jaar is zon en strand. Ligzetels, rieten matten en parasols zorgen voor de zomerse sfeer. Op zondag 30 juni vanaf 10 uur kan men terecht op Passendale Beach met tapas en uitgebreide cocktailbar. Voor de kinderen zijn er springkastelen, schminkstand, gekke kapsels, glittertatoes enz. Om 13.30 uur start de wandel- en smulzoektocht van ongeveer 6 kilometer onder leiding van een gids. Daarna is er openluchtcafé en om 17 uur start de barbecue. Om 18 uur vindt de prijsuitreiking van de zoektocht plaats. Er moet enkel ingeschreven worden voor de wandeling en dit vóór 26 juni via www.passendale.gezinsbond.be of info@gezinsbondpassendale.be, bij de bestuursleden of via 051 77 91 05″, besluit Germain.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier