Een matras en een houten paneel hadden ondertussen ook reeds vuur gevat. Kort nadien zochten de vlammen een uitweg naar buiten door een gat in het dak naast de schouw. Door het snelle optreden van de brandweerkorpsen van Diksmuide-Leke en Koekelare kon voorkomen worden dat de vlammen het volledige dak vernielden.

De brand werd van binnenuit bestreden en alle smeulende isolatiemateriaal werd naar buiten gebracht. De benedenverdieping van de woning kon gevrijwaard worden, wel is er water- en rookschade op de bovenverdieping door de bluswerken op de zolder. De zolder, waar de brand ontstond, is wel ernstig beschadigd alsook een deel van het dak rond de schoorsteen.

(JT)

Een matras en een houten paneel hadden ondertussen ook reeds vuur gevat. Kort nadien zochten de vlammen een uitweg naar buiten door een gat in het dak naast de schouw. Door het snelle optreden van de brandweerkorpsen van Diksmuide-Leke en Koekelare kon voorkomen worden dat de vlammen het volledige dak vernielden.De brand werd van binnenuit bestreden en alle smeulende isolatiemateriaal werd naar buiten gebracht. De benedenverdieping van de woning kon gevrijwaard worden, wel is er water- en rookschade op de bovenverdieping door de bluswerken op de zolder. De zolder, waar de brand ontstond, is wel ernstig beschadigd alsook een deel van het dak rond de schoorsteen.(JT)