Nadat op 17 maart 2020 een bewoner in een leefgroep van wzc De Zilverberg positief had getest op Covid-19, werd de volledige leefgroep meteen - ter bescherming van de andere bewoners op de leefgroep - in strikte kamerisolatie geplaatst. Verdere testen wijzen nu uit dat 6 personen op deze leefgroep effectief zijn besmet. Een bewoner is momenteel opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent dat er op vandaag uitsluitsel is over wie al dan niet besmet is en niet meer wordt uitgegaan van "vermoedelijke besmetting".

Daarnaast werd bij een bewoner buiten de geïsoleerde leefgroep ook een besmetting vastgesteld. Deze bewoner zal nu verhuizen naar de leefgroep in isolatie om verdere verspreiding te voorkomen. Preventief wordt de leefgroep waarop deze nieuwe besmetting werd vastgesteld daarna zeven dagen in isolatie geplaatst. Dat betekent dat er op vandaag al zeven besmetting in het woonzorgcentrum op De Zilverberg zijn.

Sint-Henricus

Op donderdag 2 april 2020 werd bij een bewoner in wzc Sint-Henricus een besmetting met Covid-19 vastgesteld. Deze persoon verbleef al sinds 18 maart op zijn kamer vanwege andere gezondheidsproblemen. De andere bewoners van de afdeling vertonen tot op vandaag geen symptomen en ook bij de medewerkers die in contact kwamen met deze bewoner zijn er geen signalen van besmetting. In het woonzorgcentrum worden de nodige maatregelen genomen om bewoners en medewerkers verder te beschermen.

"Op donderdag 2 april werden we op de hoogte gesteld van het feit dat een bewoner van Sint-Henricus besmet is met Covid-19. De bewoner verbleef al op zijn kamer vanwege andere gezondheidsproblemen. Toen koorts werd vastgesteld, werd samen met de huisarts beslist om op donderdag 2 april een test af te nemen", zegt Motena-voorzitter Bart Wenes. "In wzc Sint-Henricus worden net zoals in onze andere woonzorgcentra zeer strikte preventiemaatregelen toegepast. Zo komen bijvoorbeeld bewoners van verschillende afdelingen niet in contact met elkaar. We beschikken over de nodige middelen om op een correcte en veilige manier met een besmetting om te gaan en zo de gezondheid van onze bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. De gezondheidstoestand van de bewoner is vanwege andere onderliggende gezondheidsproblemen jammer genoeg zorgwekkend. Onze eerste zorg gaat nu dan ook uit naar de besmette bewoner en zijn familie."

Nadat op 17 maart 2020 een bewoner in een leefgroep van wzc De Zilverberg positief had getest op Covid-19, werd de volledige leefgroep meteen - ter bescherming van de andere bewoners op de leefgroep - in strikte kamerisolatie geplaatst. Verdere testen wijzen nu uit dat 6 personen op deze leefgroep effectief zijn besmet. Een bewoner is momenteel opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent dat er op vandaag uitsluitsel is over wie al dan niet besmet is en niet meer wordt uitgegaan van "vermoedelijke besmetting".Daarnaast werd bij een bewoner buiten de geïsoleerde leefgroep ook een besmetting vastgesteld. Deze bewoner zal nu verhuizen naar de leefgroep in isolatie om verdere verspreiding te voorkomen. Preventief wordt de leefgroep waarop deze nieuwe besmetting werd vastgesteld daarna zeven dagen in isolatie geplaatst. Dat betekent dat er op vandaag al zeven besmetting in het woonzorgcentrum op De Zilverberg zijn.Op donderdag 2 april 2020 werd bij een bewoner in wzc Sint-Henricus een besmetting met Covid-19 vastgesteld. Deze persoon verbleef al sinds 18 maart op zijn kamer vanwege andere gezondheidsproblemen. De andere bewoners van de afdeling vertonen tot op vandaag geen symptomen en ook bij de medewerkers die in contact kwamen met deze bewoner zijn er geen signalen van besmetting. In het woonzorgcentrum worden de nodige maatregelen genomen om bewoners en medewerkers verder te beschermen. "Op donderdag 2 april werden we op de hoogte gesteld van het feit dat een bewoner van Sint-Henricus besmet is met Covid-19. De bewoner verbleef al op zijn kamer vanwege andere gezondheidsproblemen. Toen koorts werd vastgesteld, werd samen met de huisarts beslist om op donderdag 2 april een test af te nemen", zegt Motena-voorzitter Bart Wenes. "In wzc Sint-Henricus worden net zoals in onze andere woonzorgcentra zeer strikte preventiemaatregelen toegepast. Zo komen bijvoorbeeld bewoners van verschillende afdelingen niet in contact met elkaar. We beschikken over de nodige middelen om op een correcte en veilige manier met een besmetting om te gaan en zo de gezondheid van onze bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. De gezondheidstoestand van de bewoner is vanwege andere onderliggende gezondheidsproblemen jammer genoeg zorgwekkend. Onze eerste zorg gaat nu dan ook uit naar de besmette bewoner en zijn familie."