Zesdeklassers van basisschool Kinderland maken een Don-Bosco goochelproject

© EDB
Redactie KW

Meester Fries Verschaete maakte met het zesde leerjaar van basisschool Kinderland een goochelset en reikte het eerste set uit aan goochelaar Jean-Paul Mertens uit Aalbeke.

In de twee uur per week dat Fries Verschaete in het zesde leerjaar staat, werkte hij gedurende het hele schooljaar een vakoverschrijdend project uit rond goochelen. “We zijn een Don Bosco-school en door wat we in geschriften vinden, weten we dat Don Bosco goocheltruckjes deed en ook koorddanser was. Toen ik tijdens een van de vakanties Don Bosco achterna trok naar Turijn vond ik in souvenirwinkeltjes niets over Don Bosco dat verwees naar dat goochelen. Daarom besloot ik een goochelproject uit te werken met de leerlingen van het zesde leerjaar.”

Een totaalpakket om te leren goochelen

Aangezien Fries – zoals zijn overleden zoon Willem enkele jaren geleden – goochelles volgt bij goochelaar Jean-Paul Mertens uit Aalbeke, vond hij Jean-Paul bereid om in de zesde klas van Kinderland ook goocheltruckjes te komen aanleren.

Er werd een boekje gemaakt waar je weetjes over Don Bosco te weten komt en waar er ook goocheltruckjes uitgelegd worden.

“De kinderen maakten alles zelf: ze stelden de teksten op, zorgden voor de illustraties, maakten zelf een kaartspel waar ze zelfs zelf harten, schoppen, klavers en ruiten, maar ook de tekeningen zoals boer, vrouw of heer en een joker tekenden. Op de achterkant van de kaarten staat Don Bosco die ook zelf getekend werd.”

Meester Fries liet het boekje en het kaartspel drukken en zorgde voor een bijhorende usb-stick waar truckjes uitgelegd worden door de leerlingen en waar er ook filmpjes van Jean-Paul op te zien zijn.

De sets met boekje, kaartspel en usb-stick worden zolang de voorraad strekt verkocht aan kostprijs, nl. 15 euro per set. Deze zijn te bestellen via fries.verschaete@kinderlandweb.be

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier