Er verblijven op dit moment 458 bewoners in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk. Daarvan zijn 21 bewoners positief getest op het coronavirus. Zij zijn momenteel opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Vier van hen zijn bewoners die doorverwezen werden vanuit het ziekenhuis AZ Groeninge omdat ze voldoende hersteld zijn maar nog niet of niet meer naar huis kunnen.

Tot nu toe vallen er zes overlijdens ten gevolge van Covid-19 te betreuren. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 85-jarige bewoonster in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Er werken ook 431 personeelsleden binnen de woonzorgcentra op vandaag. Tien van hen zijn afwezig omwille van een bevestigde besmetting. De Kortrijkse woonzorgcentra doen het met die cijfers, in vergelijking met sommige andere WZC's, nog steeds vrij goed.

Testcampagne

Stad Kortrijk kocht afgelopen week op eigen initiatief testen voor al zijn bewoners en personeelsleden. Ondertussen zijn WZC Sint-jozef en WZC De Weister volledig getest. Ook het voltallige personeel van De Weister testte ondertussen negatief. "We zetten onze testcampagne deze week verder, tegen het eind van de week plannen we het volledige personeelsbestand en alle bewoners te hebben getest", aldus schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (SP.A)

(Annelies Nollet)

Er verblijven op dit moment 458 bewoners in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk. Daarvan zijn 21 bewoners positief getest op het coronavirus. Zij zijn momenteel opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Vier van hen zijn bewoners die doorverwezen werden vanuit het ziekenhuis AZ Groeninge omdat ze voldoende hersteld zijn maar nog niet of niet meer naar huis kunnen.Tot nu toe vallen er zes overlijdens ten gevolge van Covid-19 te betreuren. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 85-jarige bewoonster in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Er werken ook 431 personeelsleden binnen de woonzorgcentra op vandaag. Tien van hen zijn afwezig omwille van een bevestigde besmetting. De Kortrijkse woonzorgcentra doen het met die cijfers, in vergelijking met sommige andere WZC's, nog steeds vrij goed. Stad Kortrijk kocht afgelopen week op eigen initiatief testen voor al zijn bewoners en personeelsleden. Ondertussen zijn WZC Sint-jozef en WZC De Weister volledig getest. Ook het voltallige personeel van De Weister testte ondertussen negatief. "We zetten onze testcampagne deze week verder, tegen het eind van de week plannen we het volledige personeelsbestand en alle bewoners te hebben getest", aldus schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (SP.A)(Annelies Nollet)