Zes weken na zware val: Kyano (13) mag weer naar school

Kyano Verbrugge met zijn plusmama Isabelle en papa Birger. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Kyano Verbrugghe (13) uit Brugge mag donderdag weer naar school. Hij viel op 22 december door het dak van een verlaten loods en vocht even voor zijn leven, maar herstelt nu razendsnel.

Kyano Verbrugghe moet een bijzonder ‘kloek gestel’ hebben. Of een wel erg goede engelbewaarder. De jongen viel eind vorig jaar door het dak van een verlaten loods langs de Pathoekeweg in Brugge en kwam 10 meter lager met een harde smak neer. Hij vocht even voor zijn leven, maar herstelt razendsnel van zijn verwondingen. En wel in die mate dat hij vanaf donderdag al gedeeltelijk de lessen in zijn school, Ter Groene Poorte, mag hervatten.

Als gevolg van de val liep Kyano nochtans twaalf breuken in het gezicht, een klaplong, een gescheurde milt en een verbrijzelde pols op. Toen we hem vorige week thuis bij zijn vader Birger en plusmama Isabelle Van Hoorde opzochten, was daar zo goed als niets meer van te merken. Een deel van zijn gezicht is nog wat stram door een geraakte zenuw en zijn gehoor is wat afgenomen. De gescheurde milt is intussen ook al goed aan het dichtgroeien. “We zijn vandaag (maandag, red.) opnieuw bij de dokter geweest en zij gaf ons goed nieuws: vanaf donderdag mag hij weer naar school“, vertelt zijn vader Birger Verbrugghe.

“Voorlopig is het wel enkel voor de theorielessen, op maandag, donderdag en vrijdag. En hij gaat enkel in de voormiddag; dus het wordt rustig opgebouwd. Vanaf volgende week donderdag zou hij dan volledige dagen les mogen beginnen volgen. De praktijklessen, waarbij dus wel moet getrokken en gesleurd worden, zal hij pas eind maart mogen hervatten. Maar het gaat dus zeker de goede richting uit en wij zijn heel tevreden met zijn spoedig herstel.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier