Zeehondje Coco krijgt de vrijheid terug in Blankenberge

Coco kiest het ruime sop. © Wim Kerkhof
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In Blankenberge kreeg zaterdagvoormiddag zeehondje Coco de vrijheid terug. Het heuglijke moment werd bijgewoond door het adoptiegezin, én ook door Aalstenaar Koen die daar 438 euro voor veil had.

Sea Life had het vrijlatingsmoment immers per opbod ‘verkocht’ via VakantieVeilingen.be. Er werd in totaal 47 keer geboden. “Die veiling was best spannend, op het einde ging het plots snel. Maar omdat ik het vrijlatingsmoment heel graag cadeau wou doen aan mijn petekindje, ben ik tot op het laatst blijven bieden”, aldus Koen. Het was alleszins een origineel verjaardagscadeau voor de dertiende verjaardag van zijn petekind Dieuwke.

“En of ze het leuk vond, ze was er echt heel blij mee. Al was het wel een beetje vroeg opstaan deze morgen”, glimlacht Koen. Om een volkstoeloop te vermijden, werd zeehondje Coco immers in alle vroegte vrijgelaten. Ook het Antwerpse adoptiegezin van Coco woonde het vrijlatingsmoment bij. “Bij ons was dit het kerstcadeau van onze twee dochters. Amber en Lore waren er ook heel blij mee”, zeggen Tom Styns en Sigri Beckers.

Amper 19 kilogram

De opbrengst van de veiling ging integraal naar het zeehondenopvangcentrum van Sea Life, dat zo aandacht wou vragen voor het afvalprobleem in zee. Toen Coco begin april aanspoelde op het strand van Raversijde, had ze immers zware verwondingen aan de hals door drijvend afval. Ze woog nog amper 19 kilogram.

Gelukkig kwam ze er na twee maanden intensieve verzorging weer bovenop en was ze bij haar vrijlating opnieuw een gezonde zeehond van 26,5 kg. Voldoende aangesterkt dus om terug naar huis te mogen. Koen, zijn petekindje Dieuwke en haar zusjes Yinske en Talitha kregen ook nog een rondleiding in Sea Life. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier