Xavier Waterslaeghers loopt mee in Kindermarathon voor het goede doel

Acteur Johny Voners, alias Xavier Waterslaeghers, liep vol enthousiasme enkele rondjes. © GF
Redactie KW

De 29ste editie van de Kindermarathon van de Vrije Scholen Kuurne lokte met Johny Voners, beter bekend als doelman Xavier Waterslaeghers uit F.C. De Kampioenen, een enthousiaste BV. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar vzw Afractie.

De Kuurnse Kindermarathon van de Vrije Scholen is jaar na jaar een succes. Op de laatste donderdag voor Kuurne Kermis lopen alle leerlingen, van het eerste kleutertje tot het zesde leerjaar, op een volledig autovrij parcours hun sponsorloop.

Het geld gaat ieder jaar naar een goed doel. “Dit jaar hebben we gekozen voor vzw Afractie, een organisatie die zich inzet voor verschillende projecten in Senegal”, vertelt directeur Ilse Desmet. “Wij zijn dan ook trots om te kunnen stellen dat onze leerlingen ruim 4.000 euro bij elkaar gelopen hebben.”

De Kindermarathon van de Vrije Scholen Kuurne bracht maar liefst 4.178 euro op voor vzw Afractie.
De Kindermarathon van de Vrije Scholen Kuurne bracht maar liefst 4.178 euro op voor vzw Afractie.© GF

Naast de zon was ook de beste keeper van het land, Xavier Waterslaeghers, van de partij. Acteur Johny Voners liet zich van zijn sportiefste kant zien en liep onder luid gejoel van de vele supporters enkele rondjes mee. “Volgend jaar vieren we de dertigste verjaardag van de Kindermarathon”, zegt Ilse. “Sowieso wordt het dan weer een groot feest!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier