Wordt Wevelgemse Yarne (20) de nieuwe Homo Universalis?

“Elke ervaring die ik opdoe in de media-wereld is een mooie kans om het werkveld te leren kennen.” © VRT
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Wevelgemnaar Yarne Supply (20) is een van de 17 West-Vlaamse kandidaten die meestrijden om de titel van Homo Universalis in het nieuwe seizoen. Met zijn 20 jaar is hij meteen ook een van de jongste kandidaten van dit jaar.

Yarne is student Media en Entertainment Business aan Hogeschool Vives in Kortrijk. In zijn vrije tijd speelt hij toneel in Moorsele, spreekt hij graag af met vrienden en is hij terug te vinden op een voetbalplein. “Ik had op voorhand het doel om aan mijn fysiek te werken ter voorbereiding van het programma, maar dat is min of meer mislukt”, lacht Yarne.

Carpoolen

“Zowel voor als achter de schermen was het een unieke ervaring. Het waren heel leuke, maar soms wel heel stresserende opdrachten. Ik vond het ook heel leuk om zovel nieuwe mensen te leren kennen”, lacht Yarne.

“De eerste dag kregen we contactgegevens van mede West-Vlamingen zodat we samen met mensen uit je eigen regio konden carpoolen. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen en dat creëert al snel een band. Het was leuk dat we bij de start van het avontuur al een aantal mensen kenden”, vertelt Yarne. “Doorheen de opdrachten leerde ik andere kandidaten kennen waar het ook goed mee klikte. Ik vond het interessant om te weten hoe ik in zo’n grote groep ben en hoe ik daarmee omga.”

Exotische reis

Op de vraag waar hij naartoe zou gaan met het prijsgeld als hij zou winnen, moet Yarne niet lang nadenken. “Thailand spreekt mij heel erg aan. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt me een leuk land en het klinkt exotisch. Zeker de cultuur en het eten zou ik willen ontdekken. De rest van het geld zou ik dan investeren in korte tripjes.”

Wie weet zien we Yarne nog eens terug op tv, want hij zou ook graag meedoen met andere programma’s. “Elke ervaring die ik opdoe in de media-wereld is een mooie kans om het werkveld te leren kennen. De productie van elk programma is verschillend, dus het is leuk om alles achter de schermen eens mee te maken”, vertelt Yarne. “Het leuke aan Homo Universalis is dat het niet voor de hand ligt, zoals De Mol of Big Brother.”

‘Homo universalis’, vanaf zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1.

Lees meer over: