Wordt Hilde Renier de ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar’?

Hilde Renier is een van de zes kanshebbers om straks 'Schoonheidsspecialiste van het jaar' te worden. © foto Kurt
Sarah Gadeyne

Een van de zes genomineerden voor de verkiezing ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar’ is Hilde Renier van Esthetiek Renier uit de Burgemeester Callewaertlaan in Lichtervelde. Met haar 33 jaar ervaring kon Hilde de jury en mystery guest overtuigen van haar kunnen. Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Hilde Renier (53) uit de Burgemeester Callewaertlaan heeft al 33 jaar ervaring als zelfstandig schoonheidsspecialiste. “Ik ben gestart in Brugge. Mijn zaak Esthetiek Renier bestaat ondertussen 22 jaar hier in Lichtervelde. Je kan hier terecht voor de klassieke verzorgingen, permanente make-up, permanente ontharing en wellnessarrangementen. En afslanking en huidverbetering zijn mijn specialiteit. Je kan hier terecht voor zowel actieve als passieve afslankingen“, vertelt Hilde, die ook VGL gezondheidsconsulente is. “Het leuke aan mijn beroep is dat iedereen die hier buiten gaat, tevreden is en zich goed voelt. Zo ga ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze bij relaxaties en gelaatsverzorgingen goed ingeduffeld zijn en warme slofjes dragen, en genieten in alle rust met relaxerende muziek en subtiele aroma’s. Bij verzorgingen waar je meteen resultaat ziet, neem ik voor en na foto’s. Dat schept meer vertrouwen.”

Vorige winnaar uitgenodigd

Zelf kende Hilde de verkiezing niet. “Ik heb er dit jaar voor het eerst over gehoord. Het begon met het vakblad Hebe, dat de verkiezing vermeldde. Ik heb dan de winnares van vorig jaar uitgenodigd voor een verzorging en zo is alles gestart.”

Dit is het derde jaar dat de schoonheidsspecialiste en -salon van het jaar gezocht worden. In beide categorieën zijn telkens zes genomineerden. “Eerst heb ik een enorme vragenlijst moeten invullen waarin ze vroegen wat mijn zaak onderscheidt van een ander, wat mijn missie en visie is, en nog zo veel meer. Ik heb daar erg veel werk in gestoken. Daarna moesten we ook een voorstelling van de zaak opsturen. Dat heb ik gedaan met een doos met reclamemateriaal zoals de flesjes water met mijn logo en een fotoboek. Daarna kregen we een mystery guest over de vloer, die dan op het einde zei dat we genomineerd waren. Enkele weken geleden heeft iedereen haar zaak mogen voorstellen aan een professionele jury, dat heb ik gedaan met een filmpje en Powerpoint. Ik was enorm zenuwachtig en heb echt uit mijn comfortzone moeten stappen”, legt Hilde uit.

Resultaat op 30 november

Een nominatie is natuurlijk een compliment voor de zaak. “Ik ben perfectionistisch en wil mijn klanten altijd een goede service bieden. Elke klant is uniek, dus neem ik voor elke verzorging de tijd om hem of haar beter te leren kennen. Aan elke gelaatsverzorging gaat een intakegesprek vooraf. De huidanalyse is het ideale uitgangspunt om een gepersonaliseerde behandeling aan te bieden. Bij bepaalde behandelingen volg ik mijn klanten ook op”, vertelt Hilde Renier wat de sterkte van haar zaak is.

Haar echtgenoot, zoon en dochter zijn enthousiast: “Mijn omgeving staat volledig achter me en vindt het super dat ik genomineerd ben.” Op 30 november worden de winnaars bekend gemaakt. “Ik ga om te winnen, om me te onderscheiden van andere specialistes en salons.”

www.esthetiek-renier.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier