Woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate opnieuw coronavrij

Woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate is opnieuw coronavrij. © foto EF
Redactie KW

Woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate is opnieuw coronavrij nadat vorige vrijdag alle bewoners en personeelsleden negatief testten.

Nadat het WZC Sint-Medard heel lang gespaard bleef van coronabesmettingen, werden twee weken geleden toch acht personeelsleden en acht bewoners positief getest op het coronavirus. Vorige week was een verpleegster besmet, waarna alle medewerkers en bewoners vrijdag opnieuw getest werden. Alle resultaten waren negatief.

De voorbije week testten 61 mensen positief in de gemeente Heuvelland. De gemeente houdt zich inmiddels strikt aan de nieuwe federale maatregelen. “Alle evenementen zijn afgelast, er kan niets meer doorgaan”, duidt schepen Wieland De Meyer de situatie. “De OC’s sluiten we niet expliciet, maar in feite zijn ze bijna niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld schoolsport en noodopvang vinden nog plaats in onze zalen, dus helemaal gesloten zijn ze niet.”

Nu de herfstvakantie met een week verlengd wordt, voorziet de gemeente noodopvang en dit vanaf vanaf 07.00 uur tot en met 18.00 uur. Inschrijven kan per halve dag. De noodopvang gebeurt in de sporthal van Wijtschate voor alle kinderen van het lager onderwijs tot 12 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier