Woonzorgcentrum CERES in Lauwe officieel ingehuldigd

Het woonzorgcentrum Ceres die het verdwenen WZC Sint Gerardus verving, werd vrijdagavond officieel geopent. We zien op de foto directeur Stefaan Fonteyne, Patrick Plancke (Directeur-Hoofd IVA) en Schepen en voorzitter van het OCMW Renaat Vandenbulcke. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het project kwam voor het eerst op tafel in 2000 en na, wat leek op een calvarietocht, konden de bewoners begin dit jaar uiteindelijk verhuizen. Het ultramoderne woonzorgcentrum CERES in Lauwe werd vrijdag officieel ingehuldigd, onder massale belangstelling.

De volledige politieke beau monde tekende present voor het event, niet geheel onbegrijpelijk want de realisatie had heel wat voeten in de aarde. “De eerste plannen werden gemaakt in 2000 en sedertdien zijn er niet alleen wijzigingen geweest in de subsidiëring maar ging ook de aannemer failliet” horen we van bevoegd schepen Renaat Vandenbulcke. “Het project heeft dus enkele legislaturen meegemaakt en heel wat mensen waren bij de realisatie betrokken. Er zijn ook wijzigingen gebeurd omdat de originele plannen ondertussen al niet meer conform de aangepaste regelgeving waren. We zijn dan ook trots dat we de deuren dit jaar konden openen”.

Voor zowel bewoners als medewerkers van het woonzorgcentrum was het een wereld van verschil. “De kamers in de oude gebouwen waren maximaal 12m² groot, terwijl we nu de woonoppervlakte hebben kunnen verdubbelen. Er zijn ook heel wat persoonlijke toetsen aangebracht om af te stappen van het klinische gevoel. Iedereen heeft beweegruimte en alles is dusdanig gebouwd zodat het comfort van iedereen gegarandeerd is”.

Ook burgemeester Eddy Lust kon zijn bewondering niet onder stoelen of banken steken. “Menen is een plaats waar het voor iedereen goed vertoeven is, zowel jong als oud. Met de opening van woonzorgcentrum CERES beschikt de gemeente ondertussen over twee moderne centra waardoor we een duidelijk signaal geven. Waardig ouder worden is in Menen geen loze belofte maar een feit“.

Hoewel de bewoners reeds hun intrek hebben genomen in het nieuwe woonzorgcentrum, zijn de bouwwerken nog niet helemaal achter de rug. “Op dit moment wordt de laatste vleugel nog afgewerkt” sluit Renaat af. “Daar komt een cafetaria, een kapsalon, een sociale ruimte en enkele kantoren. Daarnaast wordt ook een ruime parking voorzien, in een gezonde mix met heel wat groen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier