Woonwel opent eerste fase van sociaal woonproject ‘De Noverkant’ in Oostende

© JRO
Redactie KW

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonwel opende vrijdag, samen met vzw Duinhelm de eerste fase van het sociaal woonproject De Noverkant op de site Baanhof in Oostende.

Het woonproject bestaat uit 27 sociale koopwoningen, 12 huurappartementen en een gemeenschapsruimte voor mensen met een beperking. De gronden, zo’n 22 hectare, werden al in 2012 aangekocht. De eerste fase is gelegen in de Fuutstraat en de Smientstraat.

“De koopwoningen werden inmiddels allemaal verkocht”, vertelt voorzitter van Woonwel, Romina Vanhooren. “De woningen worden geclusterd per drie. Voor de 12 huurappartementen zal de stad een doelgroepenplan ontwikkelen. Het project moet mensen met een beperking toelaten zelfstandig te wonen.”

Het huurproject kreeg niet toevallig de naam ‘De Noverkant’. Aan de overkant van de sociale huurappartementen bevindt zich de site Rietmus, de residentiele afdeling van vzw Duinhelm, een centrum voor begeleiding van personen met een voornamelijk verstandelijke beperking. De gemeenschapsruimte werd eveneens aan de vzw verhuurd.

Ondertussen is ook de tweede fase ingegaan waarin 33 koopwoningen worden voorzien. Het gaat om drieslaapkamerwoningen die in 2021 zullen worden toegewezen aan kandidaat-kopers.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier