Eentje trof onmiddellijk onze aandacht. Het OCMW is namelijk van plan om een compleet nieuwdagcentrum te bouwen waar niet alleen plaats voor verblijf zal zijn, maar ook voor ontspanning en andere wellnessactiviteiten. De bouw van dit dagcentrum is niet voor meteen, want de gronden waarop het nieuw complex wordt neergepoot moeten nog verworven worden.

Na de gemeenteraadszitting vroegen we om wat meer uitleg bij schepen Carine Geldhof, bevoegd voor de OCMW-zaken. "Het is correct dat het OCMW van plan is om een dagcentrum te bouwen want daar is echt nood aan. Alleen zijn de gronden waarop dit dagcentrum moet komen nog niet verworden of aangekocht. Die gronden zijn gelegen aan de Halfweghuisstraat en de Meibosstraat. Voor het verwerven van die gronden, die gelegen zijn in het RUP Olieberg, is op de begroting van volgend jaar alvast een budget voorzien van 80.000 euro en dit voor de bouw van het dagverzorgingscentrum en assistentiewoningen. Hoe dit nieuwe gebouw er zal uitzien daarover kan ik nog niets vertellen want er worden pas plannen opgemaakt door de architect wanneer de gronden verworven zijn. Maar één ding is alvast zeker: in 2019 wordt er alvast werk van gemaakt. Het moet een heel functioneel dagcentrum worden waar allerhande activiteiten mogelijk zijn", besloot OCMW-voorzitster Carine Geldhof.

(JC)

Eentje trof onmiddellijk onze aandacht. Het OCMW is namelijk van plan om een compleet nieuwdagcentrum te bouwen waar niet alleen plaats voor verblijf zal zijn, maar ook voor ontspanning en andere wellnessactiviteiten. De bouw van dit dagcentrum is niet voor meteen, want de gronden waarop het nieuw complex wordt neergepoot moeten nog verworven worden.Na de gemeenteraadszitting vroegen we om wat meer uitleg bij schepen Carine Geldhof, bevoegd voor de OCMW-zaken. "Het is correct dat het OCMW van plan is om een dagcentrum te bouwen want daar is echt nood aan. Alleen zijn de gronden waarop dit dagcentrum moet komen nog niet verworden of aangekocht. Die gronden zijn gelegen aan de Halfweghuisstraat en de Meibosstraat. Voor het verwerven van die gronden, die gelegen zijn in het RUP Olieberg, is op de begroting van volgend jaar alvast een budget voorzien van 80.000 euro en dit voor de bouw van het dagverzorgingscentrum en assistentiewoningen. Hoe dit nieuwe gebouw er zal uitzien daarover kan ik nog niets vertellen want er worden pas plannen opgemaakt door de architect wanneer de gronden verworven zijn. Maar één ding is alvast zeker: in 2019 wordt er alvast werk van gemaakt. Het moet een heel functioneel dagcentrum worden waar allerhande activiteiten mogelijk zijn", besloot OCMW-voorzitster Carine Geldhof.(JC)