Woning dreigt in te storten, gezin met drie kinderen uit Kortrijk moet op zoek naar tijdelijke woonst

Omdat het dak rechtstreeks op de muren steunt, duwt het gewicht van het dak alles uiteen en dreigt de woning in te storten. © foto CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vanmiddag moest een rijwoning in de Kuurnsesteenweg in Kortrijk worden ontruimd. Door structurele problemen dreigde de gevel in te zakken. Een gezin met drie kinderen moet tijdelijk ander onderdak zoeken.

Het gebouw onderging enkele grondige renovatiewerken. Het is tijdens die werken dat de gevaarlijke situatie duidelijk werd. “De bouwvakkers waren begonnen met het renoveren van het platform achteraan de woning, toen ze plots de werken moesten stilleggen.”

Virginie Deguelle is druk in de weer met het inpakken van koffers om zo de nacht op een andere plaats te kunnen doorbrengen. “Toen ze de verbinding met het dak blootlegden, bleek al snel dat de volledige structuur rot was. Uiteindelijk steunt het dak niet meer op steunbalken, maar rechtstreeks op de muren. Het gewicht van het dak duwt alles uiteen en de woning dreigt dan ook in te storten.”

Virginie Deguelle moet samen met haar partner en haar drie kinderen op zoek naar een tijdelijke woonst.
Virginie Deguelle moet samen met haar partner en haar drie kinderen op zoek naar een tijdelijke woonst.© foto CLL

Virginie moet, samen met haar partner Detlev Verbeke en haar drie kinderen, tijdelijk op zoek naar een nieuw onderkomen. “Voor deze nacht hebben we een oplossing, maar hoe we het nadien gaan oplossen, dat weten we nu nog niet. De woning is onbewoonbaar en we gaan het oordeel van de vakmensen moeten afwachten.”

Bouwvakkers zijn al met zekeringswerken gestart en vanaf morgen wordt het dak volledig verwijderd. Ook de brandweer kwam ter plaatse om de stabiliteit van de constructie te controleren. De zone rond de woning werd afgezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier